Ringens Gåta, Elisabet Nemert
  • ISBN 9789175233154
  • Utg.år 2014
Ringens Gåta, Elisabet Nemert

Ringens Gåta

129 kr

Vid ett överfall ser Helena sin mamma träffas av en pil och sedan flyr hon skräckslagen rakt ut i skogen. 1200-talet är en mörk och grym tid där kvinnor är särskild utsatta och Helena tar ett vågat beslut som visserligen komplicerar saker och ting, men också räddar hennes liv.

Sommaren står i sin vackraste blom 1220 när den förmögna och förnäma änkan Kristina färdas på väg hem till Bjälbo med sina tvillingar, Helena och Ragnar.

Plötsligt överraskas de av en grupp fientliga och aggressiva svärdsmän. De går till attack och som i en fasansfull dröm blir lilla Helena vittne till hur modern träffas av en pil. Flickan hamnar i chock och hon bara springer och springer rakt ut i skogen. När hon äntligen hittar en plats att gömma sig har hon tappat minnet. Det ska dröja många år innan Helena återser sin familj. Av olika anledningar hamnar hon i ett kloster och omständigheterna tvingar henne att förklä sig till pojke. Något som för med sig en hel del förmåner ska det visa sig… Helena är en klipsk flicka och hon märker snart att hon nu otvungen kan röra sig i både männens och kvinnorna värld.

Ringens gåta är en färgstark berättelse om grymhet och svek, om hungern efter makt, och om heder och lojalitet. Den handlar om hur ett splittrat rike under den mäktige Birger Jarl blir ett enat land. 

Läs mer

Är den här boken något för mig?

  • ISBN 9789175233154
  • Utg.år 2014

Fler ljudböcker av samma författare

Våra utvalda specialpriser JUST NU