Omslagsbild för Två systrar : ett reportage av Åsne Seierstad
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Två systrar : ett reportage

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
MP3-CD 199 kr
”Helt enkelt en magnifik bok ... En av vår tids viktigaste böcker." SvD ”… ett litterärt reportage i världsklass" Dagens Nyheter ”Den som intresserar sig för journalistisk kvalitet måste beundra Åsne Seierstads metod och dramaturgi. … Två systrar är en bok som förtjänar att läsas av många.” Borås Tidning ”Åsne Seierstads Två systrar är ett ambitiöst och fängslande litterärt reportage om en verklighet vi har så lite insyn i.” Jönköpings-Posten "Åsne Seierstad är både en bra journalist och en enastående författare." Kulturnyheterna, SVT

Norska systrar lämnade allt för ett liv med IS!

Ingen misstänker någonting. Varken familjen eller vännerna. Vad får två helt vanliga flickor att frivilligt bege sig Syrien och ansluta sig till IS?

Journalisten och författaren Åsne Seierstad berättar i denna prisade bok om det fenomen som blir allt vanligare – radikaliseringen av muslimska ungdomar som växer upp i väst!

En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårssystrar från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så får de ett besked till inte velat ha: flickorna har gått över gränsen till Syrien. Deras vägrar att acceptera faktum. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.
Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?

Åsne Seierstad, född 1970, är norsk journalist och författare. 2002 slog hon igenom med den uppmärksammade reportageboken Bokhandlaren i Kabul, som har sålt i över 500 000 ex. I sin senaste bok, En av oss (skrev hon om terrordåden i Oslo och på Utøya den 22 juli 2011

Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma verkligt nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.