Omslagsbild för Vaxade juveler och brända hjärtan av Ewa Klingberg
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Vaxade juveler och brända hjärtan

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Nu är det jul här i vårt hus! Del 3 i Huskvarna-serien!

Vaxade juveler och brända hjärtan är en varm berättelse om att man aldrig ska ge upp, hur kämpig tillvaron än kan verka. Detta är en fristående del i populära Huskvarna-serien, där även böckerna Manglade dukar och vikta servetter och Lånat silver och krossat glas ingår. 

Himlen skimrar i kobolt och i öster kan man ana det annalkande dagsljuset. På båda sidor om vägen hukar granarna under den tunga snön. Marika färdas genom ett sagolandskap på väg mot stadens centrum. Hon svänger in på parkeringen vid kyrkan där adventsljusstakarna sprider sitt milda sken genom kyrkans fönsterrutor. Hon öppnar bildörren och kliver ut i kylan. 

Idag är hennes första arbetsdag som kyrkvaktmästare. Utan tvivel ett kliv neråt på karriärstegen. Hon jobbade tidigare i resebranschen, men när hennes ex-chef propsade på att hon skulle ha en fast placering sade hon upp sig. Dumt? Ja, kanske!

Nu ska Marika bygga upp ett nytt liv i Huskvarna och försöker skapa lite julkänsla i huset hon hyr uppe i skogen. Marika börjar lära känna folk, bland dem en trevlig man, men hon har en hemlighet: en dotter som hon inte träffat på sju år …

Så blir Marika bjuden på middag, vilket oväntat leder henne tillbaka i tiden, till 1800-talet och en modig flicka vid namn Karolina. Hennes far, som var vaxblekare, dog i en olycka och Karolina tvingades kämpa för att rädda sin familj från fattighuset.

De båda berättelserna vävs, på sedvanligt Klingberg-vis, skickligt samman.

Taggar