Omslagsbild för Slaget om Troja av Theodor Kallifatides
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Slaget om Troja

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
MP3-CD 199 kr

”ett litet mästerverk om kriget och kärleken” DN

Allt sägs börja med den sköna Helena och den grymme Akilles. Theodor Kallifatides har själv beskrivit Iliaden som den starkaste antikrigsdikten som någonsin har skrivits. På ett lättillgängligt och spännande sätt berättar han sin version av denna odödliga klassiker!

När bomberna faller över den grekiska byn under andra världskriget tar lärarinnan med sig eleverna till en skyddande grotta. För att lugna dem berättar hon den fängslande legenden om när grekerna en gång belägrade Troja. Eller med Homeros ord: hur akajerna belägrade Ilion. Dag efter dag berättar hon om törst, värme och hemlängtan och hur motståndarna möts - här mot här, man mot man. Huvuden flyger, hjälmar klyvs, blodet rinner.

Här berättas spännande och tänkvärt om strider, kärlek, sorg och om hur det är att vara människa. Här är gudarna bortrensade och dramatiken tydlig. När han återger den klassiska berättelsen får läsaren lika mycket spänning som reflexioner om kärlek och sorg och hur det är att vara människa.

I underbar inläsning av två kända skådespelare som här håller den urgamla traditionen vid liv – Homeros klassiska verk skrevs ju en gång i tiden på vers för att läsas högt. Kallifatides språk är lätt och vackert och är en njutning att lyssna på!

Fler av samma författare