Omslagsbild för Se på oss nu av Geir Gulliksen
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Se på oss nu

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
"Gulliksens prosa lyckas verkligen komma under huden på sina romanfigurer och formulera det som sällan uttalas högt. Hur man iakttar varandra, ömsom ömsint, ömsom grymt. De motstridiga tankarna blir synliga för läsaren samtidigt som romanfigurerna försöker dölja dem." SvD "På ytan är det ingen originell historia – en äldre man, en yngre kvinna, lögner och otrohet, passion och misär, allt enligt ett välkänt och banalt mönster. Ändå gör Gulliksen detta till stor litteratur genom den totala, både bildligt och bokstavligt nakna ärlighet med vilken han beskriver en relation så utlämnande att jag märker hur jag har svårt att för min omgivning klä den i ord." Jens Liljestrand, Expressen "...det är så fantastiskt bra och så smärtsamt fult och ärligt skildrat. " Annika Koldenius, Smålandsposten

Geir Gulliksen tillbaka med intensiv relationsroman! Är det kärlek eller bara simpelt begär?

För några år sedan kom Geir Gulliksens bok Berättelse om ett äktenskap ut. Den väckte stort intresse och blev något av en snackis. En både vacker och plågsam roman om när kärleken tar slut i en till synes stadig relation och vad som händer för den som blir kvar när allt krackelerar. Gulliksens nya bokhandlar också om förhållanden – och om stor passion. Det är fascinerande läsning!

”Där stod han, med gräddvit skjorta och blankputsade Dr Martens, tillsammans med Ingunn som han hade varit gift med sedan han var trettiosex. Ingunn lade handen på hans axel och fick honom att böja sig ner med örat mot hennes mun. Det såg konspiratoriskt ut. Eller bara intimt. Hon höll om hans nacke och viskade något till honom, han mindes inte vad, men de skrattade båda två och var levande tillsammans, och det som levde mellan dem var osynligt för andra. Ingenting av det Ingunn och Hans visste om varandra kunde andra se, tänkte Hans när han böjde sig fram och betraktade sig själv; de såg ut som vilket annat vuxet par som helst, självgoda, njutningslystna och okritiska.”

Det är när femtioåriga Hans Kaasajordet är på ett bröllop tillsammans med sin hustru Ingunn som han blir bekant med den yngre nyblivna mamman Harriet. Under kvällen delar de en mycket intim (och lite chockerande) händelse som svetsar dem samman. Hans är lyckligt gift sedan lång tid tillbaka, men han kan inte låta bli att fortsätta att träffa Harriet. Till en början är allt så oskyldigt, de går på kafé och promenerar i parken, men en lätt kyss leder snart vidare till mer avancerade övningar. Hans mår oförskämt bra, han är så lycklig, men samtidigt brydd. Är det kärlek eller är det ett simpelt begär? Kan det vara båda sakerna på samma gång?

Ingunn förstår snart vad som pågår. Hon kan inte för sitt liv begripa hur Hans kan göra såhär mot dem. Hon vill inte befinna sig i den situation hon hamnat i. Det är förnedrande.

Se på oss nu är en stark berättelse om hur snabbt livet kan förändras och vad vi gör med oss själva, och andra,  när det händer.