Omslagsbild för Estrid av Johanne Hildebrandt
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Estrid

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

I Norden på 900-talet levdes livet fullt ut. Försiktig var man inte, ej heller speciellt rädd. Stridigheterna var många och våldsamma. Man tillbad gudar, släkterfejder rasade och kärleken var stark, passionerad och vild. Mäktiga kungar och drottningar styrde, två av dem var Sigrid Storråda och Svend Tveskägg.

Dessa mytomspunna personer mötte vi för första gången i Johanne Hildebrandts lovordade bok Sigrid. Nu är det dags för den fristående fortsättningen i den färgstarka och mustiga vikingahistorien Sagan om Valhalla. Och i centrum står Sigrids vackra och modiga dotter Estrid.

Tiden höll på att rinna ifrån dem. Sigrid stod vid tröskeln till sin prakthall och iakttog hovet som satt på bänkarna runt elden och åt morgongröten. Obekymrat vältrade de sig i hennes välstånd utan att bekymra sig om svältvintern som drabbat dem utanför den varma hallen.

Det är ofärdstider i Götaland där Sigrid härskar ensam och mäktig över sina marker. Nästan varje dag gör hon offer till gudarna, men svälten och kölden som drabbat dem för andra året i rad är nu svår och folk dör som flugor i sjukdomar och av hunger. Högre makten har förutspått tre hårda vintrar på rad, och ingen riktig sommar emellan. Är det Fimbulvintern som är i antågande nu, och kommer den att följas av världens undergång – Ragnarök?

 Det är inte bara situationen i riket som Sigrid ängslas över. Hon är ständigt och jämt orolig för sina älskade barn – Olof och Estrid. I just detta nu är Kung Erik Segersäll på väg från Svitjod för att erkänna Olof som sin arvinge. Något Sigrid har kämpat för ända sedan den ödesmättade dagen då hon tvingades välja mellan sina plikter och kärleken till Svend. Men så händer det som inte får hända. Estrid tas tillfånga av moderns sedan länge svurna fiender. Hon skändas och skäms så mycket att hon försöker ta livet av sig. I sista stund lyckas hon fly men frågan är om hon någonsin ska lyckas ta sig tillbaka till sina nära och kära. Sigrid är förtvivlad. Tänk om den gamla spådomen hon tog emot när barnen var små är sann? Den att Estrids liv skulle bli kort. Nu kan endast gudinnan Freja, och den man hon en gång älskade och fördrev, rädda henne från det öde som väntar.

Men Estrid är sin mors dotter. Hon ger inte upp i första taget. Modig och stark beger hon sig iväg på en farofylld färd genom fiendeland. Vad hon inte räknat med är att hon längs vägen ska möta en person som kan skänka henne det som hon anar att modern både fruktar och längtar efter: sanningen om vem som egentligen är Estrids far …

Fler av samma uppläsare

Folk med ångest

Fredrik Backman 249 kr 249 kr

Min mormor hälsar och säger förlåt

Fredrik Backman 199 kr 199 kr

Som daggen stilla kysst

Marianne Cedervall 235 kr 235 kr

Allt jag önskade

Lucy Dillon 239 kr 239 kr

Drömmen runt hörnet

Lucy Dillon 229 kr 229 kr

När livet börjar om

Lucy Dillon 235 kr 235 kr

Tisdagsklubben

Anna Fredriksson 199 kr 199 kr

Pastor Viveka och Glada änkan

Annette Haaland 235 kr 235 kr

Pastor Viveka och hundraårsjubileet

Annette Haaland 235 kr 235 kr

Pastor Viveka och tanterna

Annette Haaland 229 kr 229 kr

Sju dagar med familjen

Francesca Hornak 199 kr 199 kr

Never let me go

Kazuo Ishiguro 199 kr 199 kr

Eugen Kallmanns ögon

Håkan Nesser 239 kr 239 kr

Tom

Håkan Nesser 199 kr 199 kr

Överlevaren

Nora Roberts 249 kr 199 kr

Det första chiffret

Denise Rudberg 229 kr 229 kr

På sex meters djup

Denise Rudberg 229 kr 229 kr

Åtta steg bakom

Denise Rudberg 235 kr 235 kr

Hjärtats innersta röst

Jan-Philipp Sendker 235 kr 235 kr

Vera

Anne Swärd 199 kr 199 kr

Cancerland - tur & retur : livet som läkare och patient

Karin Wahlberg 199 kr 199 kr

Lätta ditt hjärta

Karin Wahlberg 199 kr 199 kr

Än finns det hopp

Karin Wahlberg 199 kr 79 kr

Dagarna med dig

Rosie Walsh 199 kr 199 kr

Domaren

Dag Öhrlund 235 kr 235 kr