Omslagsbild för En enda risk av Simona Ahrnstedt
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

En enda risk

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Strandad på stadshotellet i ett översnöat Kiruna möter den tuffa stockholmsjournalisten Ambra Vinter legosoldaten Tom Lexington. En trasig man med hemska upplevelser bakom sig. De tillbringar en magisk och laddad julafton tillsammans men skiljs åt i vredesmod. Men ödet vill att de möts igen. Och igen. Och igen.

Det snöar ymnigt och är fruktansvärt kallt i Kiruna när journalisten Ambra Vinter från Stockholm kliver ur taxin och hastar in på stans största hotell. Hon huttrar i sin tunna jacka, men det är inte bara kylan som får henne att känna sig ruggig – Kiruna är en plats som frambringar smärtsamma minnen. Som liten flicka bodde Ambra här, hon var fosterbarn till pastor Esaias Sventin och hans hustru Rakel. De var inga snälla människor. Hon for mycket illa.

Men nu är hon här å jobbets vägnar. Ambra, som jobbar för en av landets största dagstidningar, ska intervjua en 92-årig dam som har en spännande livshistoria. Allt går bra, den gamla kvinnan har mycket intressant att berätta, men när Ambra ska åka hem till Stockholm för att fira jul ställs alla flyg in på grund av en snöstorm. Och det vill sig inte bättre än att hon på självaste julafton sitter alldeles ensam och deppig i hotellets matsal. Just när hon tänker gå och lägga sig dyker en mörk, skäggig och illa klädd man upp och beställer en drink i baren.

Det där är en riktig machokille, men han är rätt snygg under den sjabbiga ytan, tänker Ambra när hon iakttar honom. Men hon ser också en ledsen man. Och den iakttagelsen är alldeles riktig - Tom Lexington, säkerhetsexpert och före detta elitsoldat, är riktigt under isen. För en tid sedan blev han tillfångatagen under ett uppdrag i Afghanistan. Han torterades och hölls gömd under flera månader. Till Kiruna har han kommit av en speciell anledning. Tom vill glömma allt det hemska och få tillbaka sin gamla flickvän, men panikångest-attackerna som plågar honom dag som natt vill inte ge med sig. Han går till en psykolog, han utövar mindfullness och avslappning, men ingenting hjälper. Jo, en sak ger lindring – whisky

Det är två tilltufsade unga människor som trevande börjar prata med varandra där i hotellets matsal. Med hjälp av en rejäl, välsmakande jultallrik och ett stort antal snapsar får de fin kontakt. Tom tittar på den spensliga kvinnan framför sig och känner sig härligt attraherad av hennes mörka lockar och sneda gröna ögon. Hon ser ut som en smart gatukatt. Fin kropp också, fina bröst, tänker han och inser att han är väldigt berusad. Ambra mår alldeles förträffligt. Hon kommer på sig själv att flirta med den muskulöse, svartklädda och lite bistra Tom Lexington. Och även om han dricker alldeles för mycket, har ledsna ögon verkar han ändå nöjd med att sitta här med henne.

Men kvällen som börjar så bra, slutar i rena katastrofen. Tom dra sig oförklarligt och burdust undan och Ambra, redan skör och osäker, bestämmer sig för att så fort som möjligt åka hem till Stockholm och glömma Tom Lexington och hela den miserabla vistelsen i Kiruna. Men så lätt går det naturligtvis inte. Omständigheterna gör att de stöter på varandra både en och två gånger. Fast hindren är många. Både Ambra och Tom bär på svåra upplevelser från det förflutna.  Men det finns ju något där mellan dem. Något starkt, okontrollerbart och väldigt väldigt lidelsefullt. 

 

 

Fler av samma författare

Fler av samma uppläsare

Allt eller inget

Simona Ahrnstedt 235 kr 235 kr

Vit krypta

Mariette Lindstein 199 kr 199 kr

Bara du

Ninni Schulman 235 kr 235 kr