Omslagsbild för En bur av guld av Camilla Läckberg
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

En bur av guld

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”Den nya Camilla Läckberg är mer driven och samtida ... Underhållningsvärdet är stort, slutknorren är oerhört effektfull” Sydsvenskan ”Aktuellt, vasst och raffinerat ... Det blir trovärdigt och historien berättas skickligt ... När jag kommer fram till det rafflande och magnifika slutet ryser jag.” Bohusläningen "... högt tempo rakt igenom och bärs av ett kontrollerat, välformulerat raseri över sakernas tillstånd, över den förbannade kärleken som får alla på fall, över de hjälplösa kvinnorna som stannar i sina burar och blundar för männens förakt. Det är en form som passar Camilla Läckberg som hand i handske” Dagens Nyheter

Ångande HET roman om en kvinnas hämnd … NY bladvändare av Läckberg om passion, svek och gruvlig hämnd!

Faye har allt hon kan önska sig. Men när hon hittar sin make Jack i deras säng med en yngre kvinna bryter hon ihop. Sedan tar raseriet över. Hade Jack haft en aning om Fayes storslagna hämnd skulle han inte bara ångra sitt svek. Han skulle ångra att han någonsin träffat henne …

Matilda lämnar Fjällbacka och sitt mörka förflutna för att börja på Handelshögskolan i Stockholm. Hon ska bli någon annan än den utstötta tjejen som det skvallras om. Därför byter hon namn till sitt mellannamn Faye. Gamla Matilda ska hon lämna bakom sig.
Hennes plan lyckas – ankungen blir en svan. En kväll när Faye är på krogen står han där – Jack Adelheim – han som ALLA tjejer på Handelshögskolan trånar efter. Charmig, snygg och generös. Och han vill ha henne. De har passionerat sex, åker på romantiska helgresor och planerar sin gemensamma framtid. Det är en askungesaga hon inte ens hade vågat drömma om hemma i Fjällbacka.

Faye är en målmedveten slitvarg, och även i konkurrensen på Handelshögskolan får hon toppbetyg. Men när Jack startar eget företag pausar hon pluggandet för att jobba på café så att de ska ha någon inkomst. Det är ju ändå deras gemensamma framtid Jacks företag bygger. Så småningom börjar hans verksamhet rulla på bra, de gifter sig, får efterlängtade dottern Julienne och flyttar in i en vacker våning på exklusiva Östermalm.

Men Faye känner sig alltmer instängd och vilse i deras lyxiga lägenhet och i umgänget med Jacks kollegor och deras ytliga fruar. I takt med Jacks framgångar ställer han allt högre krav på Faye och deras äktenskap börjar knaka i fogarna.

Så en helg när Faye kommer hem tidigare från en resa, möts hon av en hårresande syn. Kläder ligger slängda på golvet och när hon går mot sovrummet är det som att hamna i en mycket barnförbjuden film. I deras dubbelsäng ser hon Jack tillsammans med hans yngre kollega Ylva.

”Vad fan gör du här?!” skriker Jack när han ser Faye i dörröppningen.  ”Jag vill skiljas”, säger han sedan lugnt med iskall blick.

Plötsligt är askungebalen över för Faye. Hon är tillbaka där hon började – i mörkret. Hon har ingen inkomst. Ingenstans att bo. Enligt äktenskapsförordet har hon inte rätt till någonting alls. När hon inser vilken kvinnofälla som slagit igen bakom henne bryter hon ihop. Sedan drabbas hon av ursinne. Hon ska hämnas – storslaget och gruvligt. När hon är klar med Jack kommer han inte bara ångra att han förödmjukat henne. Han kommer ångra att han någonsin träffat henne ...

Camilla Läckberg

Sveriges bästsäljardrottning

Text

Camilla Läckberg, född 1974, är uppvuxen i Fjällbacka men bor numera i Stockholm. Hon debuterade 2003 med kriminalromanen Isprinsessan, som lovordades i pressen och snabbt fann en stor läsekrets. Det verkliga genombrottet kom med hennes tredje bok, Stenhuggaren, som 2005 nominerades till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Läckberg är en av Sveriges mest lästa författare. Hennes populära böcker i succéserien om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck har sålt i 20 miljoner exemplar i nära 60 länder.

Fler av samma författare

Fler av samma uppläsare

Annabelle

Lina Bengtsdotter 235 kr 235 kr

Francesca

Lina Bengtsdotter 199 kr 199 kr

Höstdåd

Anders De la Motte 199 kr 199 kr

Slutet på sommaren

Anders de la Motte 199 kr 199 kr

Vintereld

Anders De la Motte 199 kr 199 kr

Försvunnen

Tina Frennstedt 229 kr 229 kr

Charlotte Kalla - styrka, teknik och pannben

Charlotte Kalla 199 kr 199 kr

Bödelskyssen

Mons Kallentoft 199 kr 199 kr

Himmelskriket

Mons Kallentoft 199 kr 199 kr

Efter skandalen

Sarah Vaughan 229 kr 229 kr