Omslagsbild för Blå längtan av Elisabet Nemert
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Blå längtan

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

En ny, stark roman av Elisabet Nemert!

En stark berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Sextiotalet sveper in med ny ungdomskultur, nytt mode, ny musik, en ny frihet. Naomis och Pias livsresor rymmer både sorg, glädje, dramatik, kärlek och som en röd tråd löper deras starka vänskap.

En varm och gripande roman om två maskrosbarn som förs samman av ödet. De föds på samma dag, den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi ser annorlunda ut och förskjuts av sin familj. Hon räddas av Jorinda som kan allt om läkande växter och låter henne växa upp på savannen med elefanter och lejon som vänner. Pia föds på Södra BB i Stockholm, i välfärdens Sverige, men hennes föräldrar är alkoholister och uppväxten i ett missbrukarhem är svår och sätter djupa spår i henne.

Så mördas Jorinda och Naomi hamnar på ett barnhem. Dit kommer den svenska överläkaren Birgitta Kronwall som lägger märke till att den lilla flickan blir utstött av de andra barnen. Flickan har läppspalt och anses bära ”det onda märket”. Naomi får följa med till Sverige, ett Sverige där man ytterst sällan ser människor med en annan hudfärg. I den helvita skolan i förorten Årsta i Stockholm möts Naomi och Pia. Och från den stunden flätas deras liv samman för alltid.