Omslagsbild för Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland av Christina Rickardsson
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
MP3-CD 199 kr

Gatubarnet från Sao Paolo som hamnade i norrländsk by!

Sina första år tillbringade Christina på gatorna i São Paulo. Ett tufft liv där hon fick utstå svält och misshandel. När hon var åtta år adopterades hon till Sverige och hamnade i ett idylliskt villaområde i Norrland. Här berättar hon om sitt liv – om att vara fattig och rädd, att skiljas från sin familj och starta om i ett land så olikt det som hon var van vid.

”Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder – en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten.”

Här berättar Christina om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv.

Sluta aldrig gå är en fin och gripande berättelse om kärlek, sorg, vänskap och förlust. Om hur svårt det var att ha två så vitt skilda världar att förhålla sig till.. Christina har fått kämpat för att få ihop sina olika jag. Och det har kostat på.