Omslagsbild för Signe & Sigge av Maria Lilja
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Signe & Sigge

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
MP3-CD 235 kr

Sigge Stark – ett livsöde utöver det vanliga!

I fyrtio år var författaren Signe Björnberg gift med maken Gösta. Hon skrev ett hundratal glödande romaner om den eviga kärleken, men hennes egen kärlekshistoria fick allt annat än ett lyckligt slut ...

Stockholm, vintern 1922. Signe är 26 år gammal och har kommit till Stockholm för att sälja sin första roman. Hon hyr ett dragit litet rum på Drottninggatan och har knappt ätit på tio dagar. Men när hon går till förlaget på Ringvägen 100 är det inte hungern hon oroar sig för utan sina fötter. Fötterna som hon en gång har förfrusit ömmar och syns röda genom hålen i de tunna, trasiga kängorna när hon promenerar genom den blöta snön. Om hennes bok blir antagen är det första hon ska köpa sig ett par hela kängor.

Signe Björnbergs författardröm slog in och hon går till historien som en av Nordens mest produktiva författare. Hon skrev 115 romaner och omkring 500 noveller under pseudonymen Sigge Stark. Men trots att hon var en Sveriges mest lästa författare, var hennes författarskap ständigt kritiserat och skrivandet gjorde henne aldrig rik. Vad hände egentligen med den förväntansfulla unga kvinna som var så noga med att försörja sig själv och inte ligga någon till last?