Omslagsbild för Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv av Leif G. W. Persson
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
"... det flyter, det är roligt, det är underhållning, till och med lysande." Smålands-Posten "Mycket läsvärd. Tät och skarp och levande." Aftonbladet "Tillhör stilistiskt sett det bästa han någonsin skrivit." Norrköpings tidningar "Tankeväckande och roligt" SvD "Mycket bra." Expressen

Författaren, programledaren och professorn i kriminologi Leif GW Persson är en av Sveriges mest folkkära personer. Smart, rolig, klurig och rak på sak. Påläst och kunnig om allt som rör brott och brottsbekämpning.

Men hur blev GW Persson den han blev? Vilka val gjorde han och hur har det påverkat hans liv – både privat och yrkesmässigt. Här berättar Leif GW Persson öppenhjärtigt och intressant om uppväxten, vuxenlivet, karriären, framgångarna, misslyckandena, äktenskapen och barnen.

Redan som barn finns intresset där. Leif leker ofta och gärna att han är mästerdetektiven Kalle Blomkvist. Har stenkoll på vad som händer i arbetarkvarteret där han bor, antecknar misstänkta bilars registreringsskyltar och spanar efter konstigheter. Hemma är han Leffepojken, bland kompisar Leffe men när han börjar folkskolan får han – på grund av att han redan kan både läsa, skriva och räkna och dessutom har mycket utestående öron -  smeknamnet Professor Wille Vingmutter. Hans mamma har länge försökt åtgärda denna lilla defekt med hjälp av fuktade linneservetter som lagts över sonens öron och sedan knutits ihop på huvudet. Men det har inte hjälp ett dugg.

Leif tar studenten och hans stora intresse för brott och kriminologi ska så småningom ta honom till Rikspolisstyrelsen.

I Wille Vingmutter, mästerdetektiven delar han med sig av minnen, händelser och möten med spännande människor i Sverige och runt om i världen. Bland annat ett händelserikt och omvälvande besök på 70-talet hos polisen i Chicago. Hit har Leif GW Persson mer eller mindre flytt efter en katastrofal historia hemma som nästan tagit knäcken på honom – den beryktande Geijeraffären.

 

Leif GW Perssons liv har varit händelserik och turbulent. Här berättar han om sin älskade pappa och en besvärlig mamma, om hans klassresa och vad pengar och ekonomisk oberoende betyder för honom. Om kärleken, äktenskapen, barnen, trassliga relationer och om sitt drickande. Vi får ta del av författarframgångarna, inte minst den första boken – Grisfesten- och dess tillkomst. Och om drivkrafterna, priset han fått betala. Vänner, fiender, kamrater som finns kvar och de som svek. Kärleken till sitt arbete och hur oerhört viktigt det är.

Detta är en väldigt spännande, lärorikt, intressant och mycket underhållande livsresa vi får lyssna till. Magnus Roosmann gör en fenomenal uppläsning.

Taggar