Omslagsbild för Mannerheim  : marsken, masken, myten av Herman Lindqvist
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Mannerheim : marsken, masken, myten

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
CD 235 kr

Herman Lindqvist berättar på sitt inlevelsefulla sätt om Finlands störste hjälte. Överbefälhavaren och presidenten Gustaf Mannerheim var onekligen en spännande person. Som tsarens officer skickades han ut på James Bond-liknande uppdrag och satte kvinnors hjärtan i brand, men man sa att hans hjärta var kallt som ”Finlands snö”..

Finlands störste hjälte, den legendariske marskalken och friherren Gustaf Mannerheim hade många strängar på sin lyra. Han var överbefälhavare i fyra av Finlands krig och som president lyckades han försvara Finlands frihet och självständighet under ytterst svåra förhållanden. Han började sin karriär som tsarens officer och likt James Bond skickades han på ett farligt spionuppdrag till Kina, utklädd till upptäcktsresande.

Mannerheim var älskad av folket och en gentleman ut i fingerspetsarna, alltid oklanderligt klädd, en elegant charmör som ständigt satte kvinnohjärtan i brand. Själv tycktes han vara immun mot Amors pilar, oförmögen till djupare relationer. Många kvinnor klagade på att Mannerheims hjärta var kallt som "Finlands snö". Först de sista åren av sitt liv, då han var 79 år, drabbades han själv av en stark passion och upplevde en stormande, bubblande kärlek.

Fler av samma författare

Fler av samma uppläsare

Bernadotte : för Sverige hela tiden

Herman Lindqvist 235 kr 235 kr

De vilda Vasarna : en våldsam historia

Herman Lindqvist 235 kr 235 kr

Våra kolonier - de vi hade och de som aldrig blev av

Herman Lindqvist 239 kr 239 kr