Omslagsbild för Kidnappningen : en släktberättelse av Anna Schulze
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Kidnappningen : en släktberättelse

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
MP3-CD 199 kr
"En fantastisk historia, på samma gång en spännande bladvändare och ett psykologiskt ingående porträtt av en nästan parodiskt dysfunktionell familj. ... en mycket fin roman." Expressen "Med lyhördhet för mellanmänskliga relationer utforskar Anna Schulze den egna familjehistorien i en djupt personlig berättelse." SvD "En vacker men oroande skildring." DAST Magazine "En fascinerande berättelse och fantastisk bok." Trelleborgs Allehanda

I Anna Schulzes familjs släkthistoria finns en händelse som är något utöver det vanliga. När Annas pappa var elva år blev han bortförd av sin egen mamma. Under flera år, i mitten av 1930-talet, levde mor och son ett kringflackande liv i Europa tills familjen hemma i Sverige äntligen lyckades finna dem och förmå modern att återvända hem. Vad fick en kvinna att ta till en sådan drastisk åtgärd som att fly och hålla sig gömd? Och vad gjorde det med en liten pojke berövades på tre år av sitt unga liv?

”Att kidnappa sitt eget barn är ett brott som kan begås utan större dramatik. Utan skrik och slag och nedbrottning. Du kan lugnt och stilla lämna landet med ett tyst och fogligt barn, och du kan föra barnet långt bort, utom räckhåll för stat och rättsväsende, och utom räckhåll för de människor som också anser att de står barnet nära.

Min farmor fattade helt enkelt beslutet att det var hon som skulle bestämma över sin son.  Hon underkände den rätt som ansåg att hon inte var lämplig som vårdnadshavare, och hon underkände de personer som rätten ansåg var mer lämpade. Hon underkände sin sons åsikt i frågan. Kanske uppfattade hon inte ens att han inte ville följa med henne.”

Så skriver Anna Schulze i förordet till denna bok och berättar sedan en helt fantastisk historia om sin mycket speciella släkt från överklassen. Det handlar om hennes farmor Daisy som föds in i en välbärgad familj, men växer upp till en bortskämd och självupptagen kvinna. Daisy är vacker och charmig men också nyckfull, nervig och mycket manipulativ.

1936 , efter två misslyckade äktenskap, är Daisy utblottad och utfryst. Hon tar då ett ett ödesdigert beslut och flyr landet Med sig tar hon sin lille elvaårige son Ragnar. Det ska ta tre år innan de återvänder …

Fler av samma uppläsare

Vi mot er

Fredrik Backman 199 kr 199 kr

Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström

Fatima Bremmer 199 kr 199 kr

Din vän Forsete

Christina Erikson 199 kr 199 kr

Mellan himmel och hav

Anna Fredriksson 235 kr 235 kr

Silvervägen

Stina Jackson 159 kr 159 kr

Brudslöjan

Kamilla Oresvärd 199 kr 199 kr