Omslagsbild för Bernadotte : för Sverige hela tiden av Herman Lindqvist
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Bernadotte : för Sverige hela tiden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

200 år med släkten Bernadotte! Herman Lindqvist berättar!

Visste du att i år, 2018, har ätten Bernadotte suttit på Sveriges tron i 200 år? Det är längre än någon annan dynasti i vår historia och samtidigt har kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia varit kung och drottning längre än någon av deras föregångare.

Ättens grundare, den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte kom från enkla förhållanden och blev kung av Sverige och Norge. Och så märkligt är det att sedan Jean Baptiste Bernadotte kröntes till kung av Sverige är ätten idag den enda dynastin i världen, som genom samma gren av samma familj utan avbrott för krig och revolutioner fortsatt att vara kungar över ett fritt folk och självständigt rike i tvåhundra år.

Här läser Herman Lindqvist själv på sedvanligt personligt, kunnigt och mycket underhållande sätt om ätten Bernadottes färgstarka män och kvinnor, om framgångar och fiaskon, om fest och vardag. Speciellt vänder sig boken till den som aldrig tidigare läst en bok om monarkin och kungahuset Bernadotte, "För dem som ingenting vet, eller som glömt det mesta".

 

Ur boken: Den 5 februari 1818 - en ny dynasti grundas * Den motvilliga drottningen av Sverige på vift * Prins Oscars friarresa * När revolutionen kom till Stockholm * Kron-Kalle, den "fröstarke" blir kung Karl XV * Oscars norska tortyrkammare * Folke Bernadotte och de vita bussarna * Skandalen som solkade Gustav V:s minne * När Breznev blev rökt och Putin nästan ramlade av stolen * Victoria blir kronprinsessa.