Omslagsbild för Poltava : berättelsen om en armés undergång av Peter Englund
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Poltava : berättelsen om en armés undergång

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

En svensk klassiker du måste lyssna på!

Denna bok fyller nu 30 år och har ständigt varit i tryck, till detta lilla jubileum har denna nya upplaga publicerats! Nya forskningsrön har lagts till och det är så levande berättat att det känns som att man är där på plats, för drygt 300 år sedan ...

Det är natten till den 28 juni 1709 och Karl XII:s karoliner har samlats vid den ukrainska staden Poltava för att överraska Peter den stores ryska armé. I stället blir det gryningen som överraskar karolinerna, och det blodiga slutet på stormaktstiden tar sin början. När slaget är över och nederlaget ett faktum har 10 000 soldater hunnit sätta livet till.

Poltava - berättelsen om en armés undergång är ett av de mest lästa och omtalade historieverken som skrivits på svenska. Med en medryckande berättarkonst och ett genialt användande av de dagböcker och brev som karolinerna efterlämnat kunde Englund förnya sättet att skriva historia, vilket på senare tid kvalificerat den för omnämnanden i såväl Tusen svenska klassiker som 1001 böcker du måste läsa innan du dör. 

Fler av samma uppläsare

Den sanna historien om Pinocchios näsa : en roman om ett brott

Leif G. W. Persson 199 kr 79 kr