Omslagsbild för De vilda Vasarna : en våldsam historia av Herman Lindqvist
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

De vilda Vasarna : en våldsam historia

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
CD 235 kr

Släkten Vasa har alltid bestått av starka modiga människor men dess urfader, Gustav Eriksson tog sig till tronen med hjälp av lögner, bedrägerier och stor brutalitet. Här berättar Herman Lindqvist på sitt oefterhärmliga underhållande vis den sanna historien om familjen Vasa och deras väg mot makten och härligheten.

När Gustav Eriksson valdes till riksföreståndare 1521 var han ensam och utblottad – hans släktingar hade avrättats i Stockholms blodbad och deras tillgångar hade tagits i beslag. Men han kom från en släkt som var van att ha inflytande och han tog sig till tronen med hjälp av lögn och bedrägeri, girighet och stor brutalitet. Och han lyckades. Det kungarike han skapade blev grunden till det moderna Sverige. Kärven på hans vapensköld gav honom tillnamnet Vasa. Efter honom har nio regenter i Sverige och Polen haft en sådan vase i sitt vapen.

I sin underhållande bok berättar Herman Lindqvist historien om de vilda Vasarna. Här möter vi starka personligheter, kloka kvinnor, kärlek och många sorgliga öden. Släkten Vasa är inga dussinmänniskor direkt - genom generationerna går en sträng av sinnessjukdom, som ibland exploderar i våld, ibland skapar konst och stundom leder till totalt själsligt mörker.

Herman Lindqvists bok är den mest kompletta krönikan över släkten Vasa som utgivitis i Sverige och den innehåller mer om den polska grenen av Vasa än någon svensk bok hittills. I dag är alla Europas kungahus släkt med Gustav Vasa, även drottning Elizabeth av England, prinsessan Estelle och prins Oscar Carl Olof av Sverige. I Sverige kan tiotusentals svenskar räkna släktskap med Vasa-ätten.

 

 

Fler av samma författare

Fler av samma uppläsare

Bernadotte : för Sverige hela tiden

Herman Lindqvist 235 kr 235 kr

Mannerheim : marsken, masken, myten

Herman Lindqvist 235 kr 235 kr

Våra kolonier - de vi hade och de som aldrig blev av

Herman Lindqvist 239 kr 239 kr