Omslagsbild för Välkommen hem av Ninni Schulman
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Välkommen hem

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
"Lyckad vardagsspänning. Som att kliva in i Anna Odells film "Återträffen". Tara

Klassåterträffen förvandlas till en mardröm!

Journalisten Magdalena Hansson har inte den minsta lust att gå på klassåterträffen med sin högstadieklass. Hon vet precis hur det kommer att bli. För mycket sprit, pinsamheter och larvigt tjafs från förr. Och mycket riktigt. Allt känns fel redan från början. När Magdalena anländer till den avlägset belägna sommarstugan är partyt i full gång. Vad ingen vet är att om bara några timmar kommer en av dem vara död. Mördad på det mest vidriga sätt …

Ninni Schulmans femte deckare i Hagfors-serien har fått jättefint mottagande. Hennes böcker om journalisten Magdalena Hansson har gjort stor succé och sålt i närmare 400 000 exemplar!

Jag borde ha tackat nej, tänker Magdalena och känner hur pulsen dunkar i öronen när hon öppnar dörren och kliver ut framför den sjabbiga stugan mitt i de värmländska skogarna. Det var tjugofem år sedan hon har var här sist. Då hade hon och klasskamraterna firat att de äntligen gått ut nian. Ett långt sommarlov hägrade och sedan skulle deras nya vuxna liv börja.

För de flesta av dem hade det gått hyggligt bra. En del flyttade från bygden, andra stannade kvar. Mest känd var coola Jack Paulsson, som nått stor framgångar som en av Sveriges mest kända rockartister. Om Magdalena kom till återträffen hade han lovat att ställa upp på en intervju. Det kunde hon ju bara inte missa!

Festkommittén har verkligen gjort sitt bästa. Kulörta lyktor hänger över hela trädgården. Ur maffiga högtalare dånar Forever Young och en fin eldkorg sprider värme och ljus. Drinken är stark och god och i köket packas det upp mängder av mat, pajer, sallader, rostbiff och tårtor. Alla kramas och ger varandra komplimanger. Fan, vad snygg du är? Hur många barn har du? Så hur lever livet i storstan då? Magdalena slappnar av lite grand. Det här kommer att gå bra, det blir roligt, slappna av nu bara, mumlar hon för sig själv.

Men snart visar det sig att vissa har stärkt sig med både en och två drinkar innan själva festen och det dröjer inte länge förrän gliringarna börjar hagla. Det blir dålig stämning och genast faller alla in i sina gamla roller. Magdalena fascineras av hur snabbt det går. Så, efter middagen är det dags för en spökvandring, och alla är oerhört laddade. Rykten går att den ska vara jäkligt skrämmande. Fler strån vassare än den de hade på nians avslutningsfest.

Men där ute i skogen, när augustimörkret lagt sig bland täta granar och tysta mossar händer någonting fasanfullt. En av dem blir mördad. På ett ohyggligt brutalt sätt. Kvällen slutar i ett förvirrat kaos. Och redan morgonen efter får de nästa chock då ytterligare en av klasskamraterna hittas död på sitt hotellrum.

Vad är det som sker? Är det samma gärningsman? Vad är motivet? Kan det bli fler offer? Tillsammans med poliserna Christer Berglund och Petra Wilander försöker Magdalena hitta mördaren. Det blir ett komplicerat och farligt uppdrag.