Omslagsbild för Tango i tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Tango i tabernaklet

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”Igenkänningsfaktorn och identifikationen är, ännu en gång, sådär 150 procent.” Ystad Allehanda om Majken minröjare ”en av Sveriges verkligt lästa författare” Sydsvenskan ”Hon skriver om hjärte- och livsfrågor. Om ensamhet och kärlek, som blixtrar till på ålderns höst. Som en stilla predikan, inte religiös utan mänsklig” Trelleborgs allehanda

Inte en lugn stund på Österlen sedan färgstarka Kerttu flyttat hit

60-åriga Kerttu är en färgstark kvinna som nyss lämnat tivoli-livet och jobbet som svärdslukarassistent bakom sig. Av olika anledningar har hon hamnat i lugna Brösarp på Österlen och trivs finfint. Men för att få fart på tillvaron och invånarna drar hon igång lite projekt. Bland annat en tangokurs. Det blir minst sagt livat …

Idén kommer till Kerttu en kväll. Varför inte rusta upp uthuset och dra igång tangokurser! Hon får hjälp av den snygge plåtslagaren Ove (Han är singel – hurra!) som fixar fram begagnade möbler och ett piano. Ove erbjuder sig också att spela.

Tangokvällarna blir en omedelbar succé. Hit kommer bland annat Kerttus granne Nils-Viktor. Även han singel och påfallande förtjust i det rödhåriga engeriknippet.

Men Kerttu själv vill ha mer att göra. Visserligen jobbar hon även extra på gästgiveriet, men kanske hon skulle kunna bli kyrkvaktmästare också? Den nuvarande vaktmästaren börjar bli till åren och själv tycker Kerttu att hon skulle passa ypperligt för detta jobb.

Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för det där med kyrkorådets snokande ordförande Johanna och den försvunna kollekten. ”Perkele satan”, som Kerttu ofta utbrister. De tror väl inte att det är hon som har tagit pengarna?

KARIN BRUNK HOLMQVIST föddes 1944 i Simrishamn. Sedan den skönlitterära debutboken Potensgivarna har hon skrivit tretton böcker. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över en miljon exemplar. Förutom författaryrket har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna.