Omslagsbild för Syndabocken av Sofie Sarenbrant
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Syndabocken

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”Hittills bästa i serien om Emma Sköld.” DN

Morgonen efter polisen Emma Skölds kollega och tillika käraste, kriminalinspektör Thomas Nyhlén, friat till henne, händer någonting fasansfull i huset bredvid där hon bor. Har dådet något att göra med sommarens inbrottsvåg – eller springer en galen mördare lös …?

Kriminalinspektör Thomas Nyhlén, eller Nyllet som han också kallas är inte alls på humör. Igår hade han storstilat friat till Emma och hon hade - det hela var mycket förnedrande - tackat nej. Och som om alla gudar vore emot honom får han dessutom ett uppdrag att åka ut till Smedslätten, precis i samma villaområde som Emma bor i , för att utreda vad som hänt i det hus där en tonårspojke hittats död.

På trappan till den gula trävillan sitter en ihopsjunken kvinna. Hon bor inte där, utan är den bortresta familjens städerska. Med darrande hand pekar hon upp mot övervåningen. Synen som möter Nyllet är hemsk. På golvet ligger en ung pojke, han har ett sår i huvudet. Det är massor av blod överallt. Här har ett mord begåtts, det råder det ingen tvekan om. Men vad har egentligen hänt?

I huset bredvid vaknar Emma. Hon minns gårdagen och känner sig både ledsen och upprörd. Dessutom har hon en diffus känsla av att någon i gryningen varit inne i huset. Balkongdörren står och slår och en porslinsfigur ligger på golvet …  Har det något att göra med något av alla de många inbrotten som drabbat Bromma under sommaren?

Det dröjer inte länge förrän misstankar riktas mot städerskan som hittade offret. På forumet Brommavännerna sprids hatiska fördomar om henne och andra utländska gästarbetare. Men när fler personer hittas döda tar Emma saken i egna händer. Som vanligt är hon alldeles för våghalsig och förstår inte att hon försätter sig själv och andra i livsfara.