Störst av allt, Malin Persson Giolito
  • En tuff rättegångsthriller & en stark uppväxtskildring!
  • En riktig snackis - Störst av allt är redan såld till flera andra länder!
  • I de finaste kretsar …
  • Hon kallas Mördar-Maja!
Störst av allt, Malin Persson Giolito

Störst av allt

259 kr 139 kr
  • En tuff rättegångsthriller & en stark uppväxtskildring!
  • En riktig snackis - Störst av allt är redan såld till flera andra länder!
  • I de finaste kretsar …
  • Hon kallas Mördar-Maja!

Skolmassaker i Djursholm! Är 18-åriga Maja ett monster eller är hon helt oskyldig?

I nio månader har överklassflickan Maja suttit häktad, misstänkt för att ha mördat fem personer. Fyra elever och en lärare. Skjutna till döds i en brutal skolmassaker i fashionabla Djursholm utanför Stockholm. Men är hon verkligen skyldig till detta vansinnesdåd? Både ja och nej, för ingenting är enkelt när det handlar om vänskap, kärlek, tillit och svek …

”Poliserna och åklagaren säger att vi planerade det, jag och Sebastian, att det växte fram, vår isolering, vår ilska, men också att det utlösande var festen kvällen innan, det sista bråket …/… Bara jag vet. Jag vet att allt började och allt slutade med Sebastian.”

Maja och Sebastian har känt varandra ända sedan barnsben, de är båda uppvuxna varsin flott villa i tjusiga Djursholm strax utanför Stockholm. Här bor nästan bara rika människor och Sebastians pappa är en av de mest förmögna. De finns ingen i trakten, ingen i Sverige, som inte har en historia att berätta om den omsusade industrimagnaten Claes Fagerman och hans nästintill löjliga lyxliv. Sebastian avgudar sin far, men får sällan eller aldrig träffa honom. Claes har inte tid. Och när Claes har tid är han mest kritisk och sarkastisk mot sin son.

Då Sebastians mamma bor utomlands lämnas han åt sitt öde. Materiellt går det förstås ingen nöd på honom och han är inte dummaren än att han utnyttjar alla de pengar han har tillgång till. Det finns ingen som har sådana vilda och överdådiga fester som Sebastian. Här saknas ingenting. Men själv mår han inte alls bra.

Sebastian och Maja har varit ett par i flera år. Snygga, coola, åtråvärda – skolans Golden couple. Till deras krets hör Majas bästa väninna, den bortskämda, söta och lite spåniga Amanda, här finns också smarta Samir, han bor i en helt annan del av stan men har lyckats komma in på en specialutbildning på skolan. Och så Dennis. Överviktig, töntigt klädd och från Uganda – Dennis passar inte alls in. Men han har en mycket viktig roll att fylla. Dennis är den som fixar drogerna.

För droger nyttjar de, ungdomarna i Djursholm. Och en hel del annat också. Maja, som ändå har det bra hemma, förundras över hur lite föräldrarna vet om vad som pågår i deras barns liv. Kanske det är så att de inte vill veta …? För att de inte orkar. Det är så mycket lättare att ge en snabb kram istället, räcka över en femhundring och hasta vidare. Vi litar på dig tjejen!

Och Maja är en duktig flicka väldigt länge. Sköter skolan exemplariskt, ställer upp, lyssnar och utför. Framför allt åt Sebastian. Men det som läggs på hennes axlar blir en alldeles för tung börda att bära för en 18-åring. Till slut går det inte längre …

Malin Persson Giolitos nya spänningsroman - som delvis är ett tufft rättegångsdrama -  är bland de bästa du kommer att lyssna till i sommar. En chockerande, sorglig och hemsk historia om unga människor som verkar leva ett mycket priviligierat liv, men som mår allt annat än bra. Störst av allt är uppskakande, stark och väldigt berörande läsning.

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Läs ett utdrag ur STÖRST AV ALLT

”Jag försöker undvika att titta på dem som är i rättssalen för att titta på mig. Jag tittade inte ens efter pappa när jag kom in. Men mamma tog tag i mig när jag gick förbi. Det var något i hennes ögon jag inte kände igen. Hon log mot mig, vippade huvudet åt sidan och drog upp mungiporna i något som väl skulle påminna om vad hon sagt i går på telefon. Ett det-här-kommer-att-gå-bra-leende. Men hon darrade till precis innan jag vände bort blicken igen, en mikrosekund för tidigt, hon skakade av sig något…/ … I förundersökningen står det mesta. Inte bara om den där dagen. Om våra fester, vad Sebastian gjorde, vad jag gjorde. Om Amanda. Min mamma älskade

Amanda. Hon älskade Sebastian också, i början i alla fall, men det vill hon nog inte erkänna längre. Jag undrar om mamma tror på ”min historia”. Om hon ”väljer” att tro på den. Men hon har inte sagt något om det och jag har inte frågat.”

Våra utvalda specialpriser JUST NU