Stormsvala, Marianne Cederwall
Stormsvala, Marianne Cederwall

Stormsvala

189 kr

Väninnorna Mirjam och Hervor har rest ända till New York för att hjälpa sina döttrar med deras nystartade spa. De ser alla fram emot ett nytt och spännande liv, men när Mirjam berättar om sin mardröm om stormsvalan för Hervor, får hon veta att stormsvalan är ett varsel, ett förebud om svåra tider. Och Hervor har mycket riktigt rätt …

Mirjam höjer champagneglaset mot sin väninna Hervor och tar en klunk av den kylda champagnen. Hon ser bort mot sin dotter Anna och Hervors dotter Ingrid som tar emot gästerna som strömmar in i lokalen. Deras nyöppnade spa, beläget mitt i hjärtat av New York, är ett helt fantastiskt ställe, inspirerat av den svenska naturen. Mirjam, som är läkare, och Hervor, som är örtkunnig, ser fram emot att få hjälpa till med verksamheten. Som grädde på moset har Anna och Ingrid också fixat ett härligt hundspa i samma hus, ett ställe som snart blir mäkta populärt bland New Yorks alla fyrfota invånare.

Så sker något oväntat. Ingrid får en kallelse till en bouppteckning efter sin far, en far hennes mamma Hervor aldrig har velat veta av. I brevet från advokaten nämns att hon har en bror, Johan, som hon aldrig har hört talas om! Ett liknande brev dimper ner hos denne Johan. Inte heller han känner till att han har ett syskon. Men medan Ingrid blir förväntansfullt nyfiken, blir Johan förbannad. Han vill inte dela arvet med någon! Johan beger sig till New York och under falskt namn lyckas han nästla sig in i Ingrids liv. I det fördolda smider han planer som kommer att trassla till det för alla inblandade.

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Våra utvalda specialpriser JUST NU