Omslagsbild för Skuggan av tvivel av Peter Robinson
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Skuggan av tvivel

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”En författare med fantastisk empatisk förmåga, utmärkt gehör för dialoger och skarpt öga för avslöjande detaljer.” Michael Connelly om Peter Robinson

Ett bröllop som slutar i blodig massaker

När brudparet och bröllopsgästerna kliver ut på kyrkbacken öppnar en krypskytt eld. Panik utbryter och en efter en segnar blodiga och lemlästade människor ner på marken.

Synen som möter kommissarie Alan Banks utanför kyrkan i Fortford i Yorkshire är vedervärdig. Och den utredningen han och hans team nu drar igång ska bli den svåraste och mest upprörande i Banks karriär. Vem ligger bakom detta avskyvärda dåd? Sanningen, ska det visa sig, återfinns i det förflutna.

Det är som den värsta mardröm. När bröllopsföljet kliver ut ur kyrkan blir de beskjutna. Pangpangpang och bruden segnar ner. På hennes vita chiffongklänningen sprider sig en röd blodfläck. Ett skott till och brudgummen är den nästa som faller. Därefter en av  tärnorna. Kulorna smattrar. Folk flyr i panik. Skrik, gråt, blod, ångest – det är som på ett slagfält!

Kommissarie Alan Banks sitter på ett tåg inte långt därifrån med telefonen avstängd. Han har just beställt en kopp kaffe och en kaka och medan han lyssnar på First boy I Loved med Judy Collins tänker han med sorg i hjärtat på den kvinna vars begravning han just varit på. Emily var hans ungdomskärlek och de hade upplevt så mycket fint tillsammans. När tåget närmar sig York sätter Alan på telefonen. Den fullkomligt exploderar av missade samtal. Vad tusan har hänt? tänker Alan medan han lyssnar på det första meddelandet från Annie Cabbot.

Snart befinner han sig vid Fortfords kyrka och försöker bringa ordning i det fullkomliga kaos som råder där. Överallt ligger skadade och döda människor. Ambulanserna kör i skytteltrafik, men för många är det försent. Banks ser en kvinna i vacker päls lutad mot en gravsten. Hon kvider och håller sig för magen som är täckt av blod.

Polisen förstår snart var krypskytten befann sig. På en kulle mitt emot kyrkogården återfinns hylsor i gräset. De matchar skotten. Vem är galningen som utfört detta vansinnesdåd?

När utredningen drar igång kallas en profilerare, en specialist på massmördare, in. Hon heter Jenny Fuller och är inte obekant för Alan Banks. De hade en gång ett passionerat förhållande och Alan var faktiskt nära att lämna sin fru för Jennys skull. Efter flera år i Australien är hon nu tillbaka. När de skakar hand vibrerar luften mellan de två …

Jenny är skicklig och tillsammans med Alan Banks, Annie Cabbot och nyanställda Gerry Masterson dras jakten på mördaren igång. De har svårt att hitta en röd tråd, sidospåren är många och komplicerade men snart står det klart att den verklige mördaren döljer sig i det förflutnas hemligheter.