Ryttaren, Micke Hansen, Christina Olséni
Ryttaren, Micke Hansen, Christina Olséni

Ryttaren

219 kr 189 kr

Det är dags för sommarens höjdpunkt; Falsterbo Horse Show. Nationsflaggorna vajar i sommarbrisen, solen skiner från en klarblå himmel och läktarna är fullsatta. Elitryttaren och favoriten Leopold Gyllenstierna rider in på banan och tar emot publikens jubel, men efter tredje hindret faller han av hästen. Död. Det här är den tredje och fristående delen i Micke Hansens charmiga kriminalkomediserie Mord i Falsterbo.

Solen skiner från en klarblå himmel och stämningen är på topp i Falsterbo. Läktarna på Falsterbo Horse Show är fullsatta när Leopold Gyllenstierna rider in på arenan. Han är en av två elitryttare som tävlar om att bli antagen till hopplandslaget och favorit. Vid det tredje hindret sjunker han plötsligt ihop i sadeln och faller så av sin häst. Han är död redan innan han slår i marken. Det visar sig snart att han inte dött en naturlig död och poliserna Lisa Stark, Fredrik Hjort och Mårten Lind kastar sig med blandad entusiasm in i mordutredningen. När den fashionabla orten kort därpå drabbas av ytterligare ett mord känns sommarsemestern plötsligt väldigt avlägsen för alla inblandade.

Samtidigt som utredningen drar igång förpestas åttiofyraårige Egon Hjorts tillvaro av att hans närmaste granne på Kärleksstigen, den paranta retstickan Elisabeth. Hon har nämligen bjudit hem sin ungdomskärlek från Paris till sig. Egons trogne vän Ragnar har dessutom gått och gift sig på ålderns höst och Egon känner sig mer ensam än någonsin. Kanske är det därför han inte kan låta bli att bistå polisen i mördarjakten …?

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler ljudböcker av samma författare

Våra utvalda specialpriser JUST NU