Omslagsbild för Playground av Lars Kepler
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Playground

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Vad händer när vi dör? Lars Kepler kanske vet …

För att rädda livet på  sin 5-årige son efter en hemsk bilolycka måste yrkesmilitären Jasmin Pascal-Anderson ta sig till en livsfarlig plats som bara ett fåtal människor vet om. En slags mellanstation. Där man hamnar när man inte lever längre, men inte heller är död ...Isande spänning av populära Lars Kepler!

Löjtnant Jasmin Pascal-Anderson har just återhämtat dig från en jobbig period i sitt liv. Sviterna efter fasansfulla krigsupplevelser i Kosovo där hon blev skjuten och faktiskt ”dog” (hennes hjärta stod stilla i en minut och fyrtio sekunder) samt en besvärlig vårdnadstvist, har näst intill knäckt henne. Men nu är hon, tillsammans med sin mamma och sin femårige son Dante, på väg från Stockholm  till Nynäshamn för att träffa advokaterna och skriva på en förlikning.

Det snöar ymnigt när de sätter sig i bilen och ett kort ögonblick tänker Jasmin att det kanske inte är en sån bra idé att ge sig ut på vägarna. Men det här måste bara göras. Hon vill vidare i sitt liv nu.

Det är när hon tappar sitt pärlörhänge och böjer sig ner mot bilgolvet för att hämta det som det händer. Den jättelika lastbilen är plötsligt mitt framför dem. Smällen är öronbedövande. Deras bil snurrar runt i sidled. Jasmin hinner uppfatta blodet från Dantes mun. Själv känner hon ingenting, men ser bilplåten vridas och klippa av hennes mammas båda lår.

Sen bara mörker. Och tystnad.

 

När hon vaknar ligger hon på en brits. Men inte på ett sjukhus utan i ett slags bås. I ena handen håller Jasmin fortfarande krampaktigt sitt pärlörhänge. På stapplande ben reser hon sig upp, passerar en stor bassäng med grönt vatten. Hon går ut på en altan och blickar ut över en enorm stad. Myllrande gator, en hamn och massor av röda lyktor. Jag är i Kina, hinner hon tänka och blir med ens iskall. Det här är samma otäcka värld hon hamnade i när hennes hjärta slutade slå i Kosovo. Ingen hade trott på Jasmin när hon berättade, men allt hade varit så verkligt. Staden där "de nästan döda" befann sig. En farlig plats där människor förde en ständig kamp mot de onda krafterna. Krafter som gjorde allt för att ”de nästan döda” aldrig skulle kunna återvända till livet igen. Nej, nej, nej, kvider Jasmin. Varför är jag här igen? Är allt för sent nu?

Men i nästa sekund är hon tillbaka till livet igen. En sköterska tittar medlidsamt på henne och berättar att Jasmins mamma är död. Dante lever, men är allvarligt skadad. Han har en blödning i hjärnan som omedelbart måste opereras. Men för att göra det måste läkarna stanna hans hjärta. Jasmin blir livrädd. Tänk om Dante förflyttas till hamnstaden? Jasmin tänker inte ta risken. Om denna märkliga plats finns på riktigt kommer inte Dante att klara sig tillbaka till livet på egen hand. Hon måste också dit. Och det är bråttom …

 

 

 

Fler av samma författare

Fler av samma uppläsare

Felsteg

Maria Adolfsson 199 kr 199 kr

Krokas

Elin Olofsson 199 kr 199 kr

Leona. Ur aska i eld

Jenny Rogneby 199 kr 199 kr

Leona. Utan mänskligt värde

Jenny Rogneby 199 kr 199 kr