Omslagsbild för Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Pastor Viveka och tanterna

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Outgrundliga äro Herrans vägar …

I pastor Vivekas frikyrkoförsamling i Gamla Enskede strax utanför Stockholm förflyter dagarna i stilla lunk Dop, bröllop, begravning och kyrkokaffe med sju sorters kakor. Men en dag händer något som chockerar alla och får marken att skaka i den idylliska förorten – en av kyrkans trognaste medlemmar hittas död. Mördad.

Visst gillar fyrabarnsmamman och pastorn Viveka sitt kall, men att alltid finnas till hands - lyssna, förstå, engagera sig och tala tillrätta blir ibland för mycket. Och så är det det här med kyrktanterna – visst, de bakar det godaste kolakakorna och kardemummabullarna och är själva navet i församlingen, men också väldigt beskäftiga och tycker sig veta bäst i allt.

Just idag, denna fina försommarmorgon, vaknar Viveka på extra dåligt humor. Då finns bara en sak att göra. Hon tar fram sin cykel och trampar iväg till koloniområdet. Bland doftande syréner, friskt grönt gräs och små gulliga stugor kan hon pusta ut. Ta en paus från församlingsmedlemmarnas bekymmer och komma bort ifrån sina fyra krävande barn och sin vimsiga man Pål.

Men så, som en blixt från en klar himmel, händer någonting alldeles förskräckligt och oförklarligt. En av kyrktanterna, den stiliga, men rätt snäppiga Viola, hittas död. Och hon är mördad. Viveka har under årens lopp snappat upp en del om dessa damer och drar nu igång en egen utredning för att ta reda på vad som kan ha orsakat Violas tragiska öde.

Pastor Viveka och tanterna är en underhållande och trivsam spänningsroman som bjuder på existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människor. Särskilt inte gamla tanter …

 

Taggar