Omslagsbild för På sex meters djup av Denise Rudberg
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

På sex meters djup

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff reder ut mystiskt försvinnande av excentriskt konstnärspar!

Världspremiären av den omsusade opereraföreställningen blir en strålande succé, men samma kväll händer någonting märkligt. De bägge regissörerna, paret Estrid och Seth Kaaverman, försvinner spårlöst.

Åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff som var på operapremiären tillsammans med sina kolleger Torsten Ehn och Augustin Madrid dras in i den känsliga utredningen. 

Det är december och på Stockholms gator råder ishalka och snöoväder. Julen är i antågande och på Kungliga Operan ska en världspremiär äga rum. En omtalad föreställning skapad av paret Estrid och Seth Kaaverman. Uppsättningen har Stockholms kulturelit skvallrat om i flera veckor - Kaavermans är nämligen kända för att vara orädda och vassa sanningsägare och deras nyskrivna opera lär innehålla många smaskiga detaljer om både det ena och det andra. Och inte på något bra sätt.

Förställningen blir en succé men när paret Kaaverman lämnar premiären för att ta sig till sitt lantställe i skärgården händer något fruktansvärt. De försvinner utan ett ljud. Spekulationerna sätter genast igång. Har de avsiktligt dragit sig undan? Råkat ut för en olycka? Eller handlar det om ett brott? Kan det vara någon som vill hämnas?

Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff var själv på operapremiären tillsammans med sina kollegor och de dras nu in i den kontroversiella utredningen. En kort tid därefter hittas en kvinna mördad på ett äldreboende och Marianne ser via ett meddelande på kvinnans klänning kopplingar till Kaavermans försvinnande.

Än en gång tar Denise Rudberg med oss i de flotta salongerna. Denna gång är det kultureliten som konspirerar i ett farligt och avancerat socialt spel.