Månadens ljudbok
Logga in för att beställa eller avbeställa Månadens ljudbok.
Omslagsbild för Oförsiktig kärlek av Peter Robinson
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Oförsiktig kärlek

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”En författare med fantastisk empatisk förmåga, utmärkt gehör för dialoger och skarpt öga för avslöjande detaljer.” Michael Connelly om Peter Robinson

En gammal fiende har återvänt i ny skepnad …

En ung kvinna i cocktailklänning hittas död i en övergiven bil ute på landsbygden. Strax därefter hittas även en äldre man, också uppklädd, med bruten nacke i en ravin. Alan Banks och Annie Cabbot tar sig an fallen som visar sig höra ihop på ett högst oväntat sätt.

Intendent Alan Banks kör genom dimman i Belderfellpasset i Eastvale och svär över att hans älskade Porsche är på verkstaden. Han kör den vindlande vägen uppför branten och snart, bakom avspärrningsbandet, ser han den krockskadade bilen.

Till hälften dold bland buskarna står en illa tilltygad Ford Focus som var inblandad i en trafikolycka förra helgen. En polisskylt är placerad i framrutan eftersom den ensliga platsen och de senaste veckornas eländiga väder har gjort att bärgningen har dragit ut på tiden. Banks går fram mot förarsidan och ser en ung kvinna i förarsätet som stirrar rakt framför sig med tom blick. Hon är elegant klädd i svart klänning och högklackade remsandaler – den sortens klädsel som en ung kvinna kan tänkas välja inför en kväll på stan eller kanske ett besök på en riktigt bra restaurang. Det behövs ingen polisläkare för att förstå att hon är död. Hon var inte inblandad i krocken och polisen hittar ingen plånbok eller något annat som kan styrka hennes identitet. Någon måste ha placerat henne där, gömt hennes kropp i den krockskadade bilen. Men vem är hon?

Några dagar senare hittas ytterligare en kropp. Kriminalkommissarie Annie Cabbot lutar sig fram över kanten på ravinen vid Tetchley Moor och drar efter andan. Vid första anblicken ser det ut som att mannen måste ha störtat ned från kanten och brutit nacken. Han ligger på rygg och halsen är böjd i en konstig vinkel. Ett tragiskt slut för någon som gått vilse i dimman och snubblat på de slingrande rötterna som kryper över heden.

Men det är något som inte stämmer. Mannen är också uppklädd och bär skor som knappast är gjorda för en fotvandring på heden. Hur har han hamnat i den otillgängliga ravinen?

Samtidigt får Banks en varning om att en gammal fiende har återvänt i ny skepnad. En person som inte viker för något och sägs röra sig i kretsar som håller på med trafficking för sexuella ändamål. Banks och Annie har länge gått och väntat på ett spår som kan leda dem närmare denna vedervärdiga person, och spåret visar sig dessutom ha beröringspunkter med deras två mordfall …