Omslagsbild för Nådastöten av Christina Larsson
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Nådastöten

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Om relationer, diaboliskt maktspel och mord som skakar Sverige.

En mycket gammal man hittas inlåst och död i en klädkammare i ett lägenhetskomplex. Han har legat där i ett halvår och svultit ihjäl. Händelsen skapar stora rubriker. Det blir kriminalinspektör Karin Falk och kriminalkommissarie Ingrid Bergman som tillsammans ska leda utredningen men maktbalansen dem emellan sliter hårt.

Kriminalkommissarie Ingrid Bergman har varit sjukskriven efter att hennes senaste utredning gått snett. Hennes ekonomi är ansträngd och dessutom anses hon inte tillräckligt psykiskt stabil för att återgå till sin ordinarie tjänst.

Så hittas en 86-årig man inlåst och död i en klädkammare i lägenhetskomplexet Pennygången. Rättsläkarundersökningen visar att han legat där i ett halvår och svultit ihjäl. Ingen har saknat honom och fallet skapar stora rubriker. Kriminalinspektör Karin Falk att ska leda mordutredningen och Ingrid Bergman får i uppdrag att bistå henne. Men Ingrid är van vid att leda arbetet, snart börjar den förändrade maktbalansen slita hårt på deras relation.

Samtidigt inleds Landsbygdsmässan i Göteborg under stort säkerhetspådrag sedan landsbygdsministern och flera toppchefer inom näringslivet utsatts för mordhot. Bönder demonstrerar mot att starka krafter inom matindustrin tillåts styra och pressa priserna på mjölk och andra jordbruksråvaror utan att politikerna ingriper. I samband med mässan hyr Ingrid ut sitt hus till NOA, Nationella Operativa Avdelningen, som sköter säkerheten. Det får ödesdigra konsekvenser och snart är hon indragen i ett livsfarligt spel..