Omslagsbild för München av Robert Harris
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

München

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”En briljant spionroman.” The Observer ”En ytterst övertygande och fantastiskt gripande historisk thriller.” Literary Review ”Än en gång har Harris levandegjort historien med exceptionell skicklighet.” The Wahsington Post ”Med den här boken har Robert Harris definitivt blivit en av mina favoritförfattare.” Boklysten, blogg "Dramaturgisk uppvisning av suverän hantverkare, där historielektioner förvandlas till nagelbitande thrillers." DI Weekend

Harris hyllade historiska thriller!

Detta är en fartfylld skildring av Münchenöverenskommelsen som sprakar av träffsäkra historiska detaljer. Få författare gör historiska händelser sådan rättvisa som Robert Harris och denna spionroman har höjts till skyarna av en enad kritikerkår.

September 1938. Adolf Hitler är fast besluten att starta krig i Europa. Den brittiske premiärministern Neville Chamberlain har upplevt krig på nära håll och vill desperat bevara freden. Europas framtid avgörs i München där Chamberlain, Frankrikes president Édouard Daladier, Hitler och Italiens ledare Benito Mus­solini träffas under ett historiskt möte för att försöka lösa krisen.

Samtidigt som Chamberlains plan flyger över Engelska kanalen och Führerns tåg åker söderut genom Tyskland, reser två unga män med sina egna hemligheter mot München. Hugh Legat är en av Chamberlains privata sekreterare och Paul Hartmann är en tysk diplomat och medlem av anti-Hitler-rörelsen som växer sig allt starkare. De är nära vänner men har inte setts på över sex år. Nu, mitt i kaoset, kommer deras vägar att korsas igen. Men vem är man egentligen villig att förråda? Är det vännerna, familjen, fosterlandet eller samvetet?

Fler av samma uppläsare

Hon tackade gudarna

Jussi Adler-Olsen 199 kr 199 kr

Lång väg till rättvisa

David Baldacci 199 kr 199 kr

Darra : om Swedenborg

Ernst Brunner 199 kr 199 kr

Återstoden av dagen

Kazuo Ishiguro 0 kr 0 kr

Dublinbor

James Joyce 199 kr 199 kr

Lykttändaren

Pontus Ljunghill 199 kr 199 kr

De vänsterhäntas förening

Håkan Nesser 199 kr 199 kr

Bombmakaren och hans kvinna

Leif G. W. Persson 199 kr 199 kr