Omslagsbild för Mörkermännen av Jens Henrik Jensen
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Mörkermännen

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

2:a delen i hyllade Oxen-serien!

Detta är den andra delen i den hyllade Oxentrilogin som handlar om krigsveteranen Niels Oxen, Danmarks mest prisdekorerade soldat någonsin. Serien har sålt i över 100 000 exemplar i Danmark och Stefan Sauk gör en ruggigt bra inläsning!

Krigsveteranen Niels Oxen har lämnat Köpenhamn för, att under falsk identitet, bo och arbeta vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Dold från omvärlden försöker han hantera sina minnen och trauman. Han lever i ständig beredskap då han har en hemlighet som håller honom vid liv – men som också kan döda honom.
När så en konstkurator mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser, som även involverar Danmarks justitieminister. Det finns de som anar en koppling mellan mordet, våldet och ministern – en koppling till Oxen. En av dessa är den märkliga Margrethe Franck från säkerhetspolisen. Hon har länge förgäves letat efter Niels Oxen. När hon slutligen finner honom, avgör hon hans öde och Oxen står nu själv i centrum för en människojakt. Vissa vill hjälpa honom. Vissa vill döda honom. Men vem är vän och vem är fiende? Franck och Oxen konfronteras ännu en gång med maktens mörkermän. Och för en jagad krigsveteran finns bara två alternativ: Gå till botten med frågan. Eller gå till attack …