Omslagsbild för Mörk jord av Ann Cleeves
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Mörk jord

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
"Hennes flyhänta språk och smarta intrig gör henne till en av de bästa deckarförfattarna.” Daily Express

Häftiga vinterregn orsakar jordskred på Shetlandsöarna just när Jimmy Perez är på sin bästa vän Magnus begravning. Jimmy ser hur skredet mejar ner ett torp och beger sig dit. Utanför torpet finner han en död kvinna i en röd sidenklänning. Vem var hon och vad gjorde hon där i sin vackra klänning?

Jimmy Perez är på begravning. Det är hans vän Magnus som som drabbades av en stroke för flera veckor sedan och nu har avlidit.

Det ösregnar, och som genom en dimma ser Perez ser ut över Ravenswick. Han ser Hillhead, Magnus torp, högst upp på sluttningen intill det ombyggda kapell där han själv bor med sin styvdotter Cassie. Han tänker på Fran, Cassies mor och hans livs kärlek, som också ligger begravd på kyrkogården.

Det är i detta ögonblick jordskredet börjar. Hela sluttningen ovanför kyrkogården sätts i rörelse. Jordmassorna drar med sig block och stenar och slår med ett öronbedövande dån ner ett övergivet torp.

Perez och de andra begravningsgästerna lyckas lämna kyrkogården i sista stund, oskadda. En stund senare går Perez för att undersöka stugan som raserats av jordskredet och upptäcker då en död människa. Det är en kvinna, klädd i röd sidenklänning. Inte rätt klädsel för en februaridag på Shetlandsöarna, inte ens inomhus, tänker Perez. Vem är hon? Vad gjorde hon i det obebodda torpet? Och varför bar hon en så glamorös klänning?