Mannen som sökte sin skugga, David Lagercrantz
Mannen som sökte sin skugga, David Lagercrantz

Mannen som sökte sin skugga

250 kr 169 kr

Stieg Larssons tre böcker i Milleniumtrilogin gjorde en GIGANTISK succé. De har översatts i 50 länder och som sålts i mer än 80 miljoner exemplar över hela världen. För två år sedan skrev författaren och journalisten David Lagercrantz den efterlängtade fortsättningen - Millennium 4. Det som inte dödar oss, också den en jättesuccé. Och nu är det ÄNTLIGEN dags för den femte boken i Millenniumserien, Mannen som sökte sin skugga, som handlar om statliga övergrepp, hedersproblematik och de hemska skuggor u barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Men Lisbeth är Lisbeth och det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, känner sig tvungen att utmana henne. Droppen som får Benitos bägare att rinna över är att Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasserats i cellen intill.

När Lisbeth får besök av sin f.d. förmyndare Holger Palmgren har han med sig hemliga dokument. Handlingarna kastar nytt ljus över de övergrepp myndigheterna utsatt henne för i barndomen. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp för att göra det han gör bäst – gräva djupare. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär. Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?


Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler ljudböcker av samma författare

Våra utvalda specialpriser JUST NU