Omslagsbild för Lykttändaren av Pontus Ljunghill
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Lykttändaren

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Leif GW Persson är verkligen ett stort fan av Pontus Ljunghills historiska deckare. När den första boken (En osynlig) om kommissarie Stierna utkom 2011 fick den strålande lovord av den välkände författaren och kriminologen.

Nu är det dags att återvända till ett svunnet Stockholm och träffa John Stierna igen, denna gång fem år före En osynlig, nämligen 1923 där en ung kvinnas hittas mördad i en lägenhet på Tegnérgatan.

1500Det är den unge polisen John Stierna som tar emot samtalet från en portvakt på Tegnérgatan 20 i centrala Stockholm. Mannen är orolig, en av hans hyresgäster, den unga fröken Julia Ekengren, har inte synts till sedan midsommar. Det är flera dagar sedan och hyran är inte betald. Hon brukar aldrig var sen med den. Stierna som jobbar kväll på polishuset på Kungsholmen beger sig nu tillsammans med sina kolleger direkt till brottsplatsen. Det känner inte bra i magen.

Så fort de brutit upp dörren förstår allt något är fel. Lägenheten är mörk och murrig. En omisskännlig lukt slår emot dem. Fröken Ekengren halvligger i en schäslong iförd bara underkläderna. Förmodligen har hon varit död i flera dagar. Och med all säkerhet har hon bragts om livet. Hennes skalle är krossad.

Julia Ekengren var strax över trettio år. Ingen fästman men flera väninnor, bland annat grannkvinnan Vera. Hon jobbade i en kiosk på Södermalm, men hade ändå råd med fina klänningar och hattar från NK. I en skål i hallen hittar Stierna tre visitkort från män. Alla respektabla med höga positioner i samhället.

Tillsammans med sin överordnade, kommissarie Lydmar, försöker nu John Stiernas lösa mordet på fröken Ekengren. Det ska visa sig bli både snårigt och gäckande. Men en sak blir alltmer uppenbar – svaret på varför Julia dödades står att finna i det förflutna …

Efter succén med den hyllade En osynlig kommer nu Pontus Ljunghill äntligen med uppföljaren! Här får vi träffa den unge konstapeln John Stierna när han precis börjat på den nystartade kriminalavdelningen.