Omslagsbild för Jag ser dig av Mari Jungstedt
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Jag ser dig

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Mari Jungstedt är tillbaka med efterlängtad Knutas-deckare!

OBS! Ljudboken levereras rykande färsk från tryckeriet omkring den 17 juni!

När sommaren går över i höst och Gotland är som allra vackrast, åker fyra förväntansfulla ungdomar till ödsliga Lilla Karlsö för att njuta av sommarens sista badhelg innan juridikstudierna drar igång igen på allvar. Men bara en av dem återvänder därifrån levande …   

Båten slår hårt mot vågorna och vattnet stänker mot Fridas ansikte. Hon är glad att hon tog på sig den där varma jackan, och att hon sitter uppkrupen i pojkvännen Simons famn. Annie håller hårt i relingen, hon som alltid brukar vara kaxigast annars. Annie är aktivisten som blixtrar till så fort miljöfrågor eller feminism kommer på tal, påstridig och stark. Rasmus är den lugna och ordentliga personen i gänget, alltid välklädd, trevlig men också lite hemlighetsfull.

Från båten ser de ön med sina stupande kalkstensklippor och frodiga strandängar. Turisterna har slutat åka dit för säsongen och ungdomarna ska bo tillsammans i den enda stugan som finns att hyra på den ensliga ön.

Havet är fortfarande varmt och första dagen packar de badkläder, mat, vin och öl för en heldag på stranden. Efter lunchen blir Frida behagligt dåsig och slumrar till i solen. När hon vaknar har hon ingen aning om hur länge hon sovit. Hon ligger fortfarande på Simons arm, stryker honom över bröstkorgen. Men det är något som inte stämmer. Han ligger konstigt stilla, och när hon märker att bröstkorgen inte rör sig skjuter en iskall rädsla genom henne. Hon försöker skaka liv i honom och hör sina snyftningar som snart övergår i hjärtskärande skrik. Då får hon syn på Annie som ligger vänd mot stranden i bara bikini – kroppen är vriden i en onaturlig vinkel, blicken tom och glasartad. Rasmus ligger i strandkanten, till hälften i vattnet med ansiktet ned mot havsbotten.

Vad hände medan Frida låg och sov, och hur kommer det sig att just hon överlevde? Har ungdomarna avbrutit eller bevittnat något de inte borde på ön? Spåren pekar åt många håll och egentligen skulle de varit fem som åkte ut till Lilla Karlsö. Varför ställde Valter, den femte studenten, in resan i absolut i sista stund?

Det blir kommissarie Anders Knutas och hans kollega Karin Jacobsson som tillsammans utreder det komplicerade och mystiska trippelmordet. Knutas och Karin som efter en lite skakig period i sin relation nu har planer på att flytta ihop ...

Mari Jungstedt

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare med över 5 miljoner sålda böcker bara i Sverige och med sina böcker utgivna i över 20 länder. Mari arbetade som journalist, bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT, innan hon började skriva kriminalromaner. Debuten kom 2003 med Den du inte ser, där kommissarie Anders Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen för första gången presenterades. Sedan dess har hon skrivit ytterligare fjorton böcker i Gotlandsserien och två i Gran Canaria-serien. Tidningen The Times har kallat henne "One of Scandinavia's best crime writers".

Fler av samma författare

Fler av samma uppläsare

Sista färjan från Ystad

Karin Alfredsson 249 kr 249 kr

Krokodilväktaren

Katrine Engberg 229 kr 169 kr

Dvalan

Camilla Grebe 239 kr 239 kr

Blodspengar

Anders Gustafson, 239 kr 199 kr

Krutgummor på krigsstigen

Catharina Ingelman-Sundberg 235 kr 235 kr

Den man älskar

Mari Jungstedt 199 kr 79 kr

Det andra ansiktet

Mari Jungstedt 235 kr 235 kr

Det förlovade landet

Mari Jungstedt 239 kr 239 kr

Ett mörker mitt ibland oss

Mari Jungstedt 235 kr 235 kr

Den ljusaste natten

Helena Kubicek Boye 199 kr 199 kr

En äkta man

Dennis Lehane 199 kr 199 kr

Häxan

Camilla Läckberg 199 kr 199 kr

Lejontämjaren

Camilla Läckberg 199 kr 79 kr

Norma

Sofi Oksanen 235 kr 235 kr

Förföljaren

Nora Roberts 235 kr 235 kr

Kidnapparen

Nora Roberts 199 kr 199 kr

Prio ett

Emelie Schepp 235 kr 235 kr

Vita spår

Emelie Schepp 199 kr 79 kr

Döden under ytan

Anne-Marie Schjetlein 249 kr 249 kr

I fel sällskap

Viveca Sten 239 kr 239 kr

I stundens hetta

Viveca Sten 199 kr 79 kr

Iskalla ögonblick : tio skärgårdsberättelser

Viveca Sten 235 kr 235 kr

Fler från samma serie