Innan snön faller, Helena Kubicek Boye
  • ”Akta dig för de andra och rum 55”
  • Vem är den anonyma brevskrivaren?
Innan snön faller, Helena Kubicek Boye

Innan snön faller

199 kr 99 kr
  • ”Akta dig för de andra och rum 55”
  • Vem är den anonyma brevskrivaren?

Anna Varga har precis tillträtt tjänsten som psykolog på den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter när hon får en rad märkliga anonyma meddelanden. ”Akta dig för de andra och rum 55” står det till exempel en dag på spegeln i hennes arbetsrum. Vad menar avsändaren och vem är det??

Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst på kliniken.

Första dagen på jobbet finner Anna ett märkligt meddelande på spegeln i sitt arbetsrum. ”Akta dig för de andra och rum 55”. Men innan hon hinner visa det för någon är det borta. Har hon bara inbillat sig? Så får hon det ena märkliga meddelandet efter det andra. Någon lämnar dem i hennes brevlåda. I ett av kuverten finns ett fotografi av en vacker kvinna. Vad menar avsändaren och vem är det? Så hittas en patient död, mördad.

Anna behöver prata med någon, den enda hon känner är Lina. Det var hon som tipsade om jobbet. Lina är läkare Säter. Men när Anna berättar om meddelandet och de anonyma breven beter sig Lina mycket märkligt.

Anna drivs av sin nyfikenhet och ger sig ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden. Men hoten mot henne allt allvarligare, någon vill verkligen inte att hon ska gräva djupare. Nu framkommer det också att hennes föregångare Mona försvann spårlöst. Vem kan Anna egentligen lita på?

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Våra utvalda specialpriser JUST NU