Hemmet, Mats Strandberg
  • En kuslig berättelse om vänskap och om skräcken av att tappa kontrollen över sig själv.
  • Vad är det som händer med Monika?
  • Av författaren till Färjan!
Hemmet, Mats Strandberg

Hemmet

239 kr 199 kr 169 kr
  • En kuslig berättelse om vänskap och om skräcken av att tappa kontrollen över sig själv.
  • Vad är det som händer med Monika?
  • Av författaren till Färjan!

Joel flyttar sin dementa mamma Monika, mot hennes vilja, till äldreboendet Tallskuggan. Men Monika blir snabbt sämre, hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne.

Mats Strandberg gjorde succé med skräckromanen Färjan. Nu är han tillbaka med en kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över sig själv.

Joel är efter många år tillbaka i det lilla samhället på västkusten där han växte upp. Han har under en tid tvingats ta hand om sin mamma Monika som blivit dement på grund av syrebrist vid en infarkt. Hon bor kvar i huset där han vuxit upp men kan inte längre ta hand om sig sjäv. Joel inser att hon behöver proffesionell hjälp och ordnar så att modern får flytta in på ett demensboende - Tallskuggan.

På Tallskuggan jobbar Joels barndomsvän Nina. Hon hade en tuff uppväxt med en alkoholiserade mor och fick stöd och kärlek av Joels mamma Monika. Nina och Joel har inte haft kontakt på alla år. En gång i tiden hade de ett popband ihop och fick till och med ett skivkontrakt. Men Nina hoppade av och och Joel drog iväg till Stockholm för att förverkliga sin dröm.

Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på hemmet. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne. Joel och Nina tvingas sammarbeta för att försöka förstå vad som händer ...

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler ljudböcker av samma författare

  • Färjan

    Mats Strandberg 199 kr

Våra utvalda specialpriser JUST NU