Helikopterrånet, Jonas Bonnier
  • Helikopterrånet är såld till 29 länder!
  • Hur var det möjligt! Polisen visste om att rånet ska ske. Och rånarna visst att polisen visste …
  • Jake Gyllenhaal & Netflix planerar film!
Helikopterrånet, Jonas Bonnier

Helikopterrånet

235 kr 199 kr 129 kr
  • Helikopterrånet är såld till 29 länder!
  • Hur var det möjligt! Polisen visste om att rånet ska ske. Och rånarna visst att polisen visste …
  • Jake Gyllenhaal & Netflix planerar film!

En mycket tidig septembermorgon 2009 landar en stulen helikopter på taket på en värdedepå i Västberga. Ur klivet några män och med hjälp av en slägga bryter det sig in. Det hela går mycket snabbt. Tio minuter senare försvinner de med närapå 40 miljoner kronor.

Jonas Bonnier har skrivit en isande spännande thriller om ett brott som kom att slå hela världen med häpnad. Helikopterrånet är såld till 29 länder, och rättigheterna till filmversionen har köpts av Netflix och Jake Gyllenhaal.

Någonting liknande har aldrig tidigare skett i Sverige. En kupp så fräckt och nästan elegant genomförd – som ur en cool Hollywoodfilm! Helikopterrånet skedde klockan fem på morgonen den 23 september 2009. Förövarna anlände till den välkända värdedepån i Västberga med en stulen helikopter. Bröt sig genom det pyramidformade glastaket, placerade ut sprängladdningar inne i byggnaden, hämtade och lastade in ett antal säckar med pengar och bara tio minuter senare kunde man lyfta. Med närapå 40 miljoner kronor som byte. Ingen skadades, inte ett skott avlossades. Polisen stod maktlösa. Hur kunde någon sådant ske? Vilka var rånarna? Varför har inga pengar återfunnits?

I Jonas Bonniers superspännande thriller Helikopterrånet får vi komma rånarna in på livet. Vi får följa de noggranna förberedelserna – själva idén, alla hemliga möten, sökandet efter en pilot, vaktbolagets rutiner, skuggningar av civila poliser, avlyssningar, provsprängningar – ända fram till den dagen då kuppen genomförs. Och det märkligaste av allt är att polisen visste att rånet skulle ske. Och rånarna visste att polisen visste ...

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler ljudböcker av samma författare

Våra utvalda specialpriser JUST NU