Omslagsbild för En äkta man av Dennis Lehane
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

En äkta man

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”Lehane visar att han ännu är en av de där stora, diaboliska thrillerkungarna som tycks stå mörkret nära och kan få det att sippra ut från sidorna.” New York Times ”Den slutar inte överraska […] En berättelse full av oväntade vändningar.” Wall Street Journal “Den mest spännande romanen jag kommer läsa i år. En äkta man sjuder av känslor, hot och humor. Jag älskade den.” Kate Atkinson “Mångbottnad, intensiv, uppslukande, och en spegelsal där inget är som det först verkar – men jag skulle följa Dennis Lehane vart han än går.” Lee Child "En enda, fantastisk läsupplevelse." Gillian Flynn Ingalill Mosanders tipsar om En äkta man i Go'kväll SVT ”Lehane visar att han ännu är en av de där stora, diaboliska thrillerkungarna som tycks stå mörkret nära och kan få det att sippra ut från sidorna.” New York Times

När den före detta tevejournalisten Rachel träffar Brian verkar det först som att han ska lyckas dra
henne ut ur hennes skal. Men efter deras bröllop börjar Brian bete sig allt mer underligt. Är Rachel
bara paranoid? Ett slumpartat möte en regnig eftermiddag får hennes världsbild att rasa samman.
En mörk, uppslukande och romantisk spänningsroman med en intrig som överraskar gång på gång.

Reportern Rachel står inför sitt stora genombrott. För tv-nyheternas räkning har hon blivit ombedd att åka till Haiti för att bevaka den jordbävningskatastrof som drabbat landet.
Smickrad tar hon sig an uppdraget, men misären på Haiti är outhärdlig med kolerautbrott, översvämningar och ungriga, föräldralösa barn i tältläger. Intrycken tär hårt och för att stå ut börjar hon dagen med några stärkande drinkar för att dämpa alla känslointryck. Till en början fungerar självmedicineringen, men så kommer kollapsen. Hon drabbas av en kraftig panikångestattack och börjar stamma, svettas, hyperventilera och prata osammanhängande. Och detta i direktsändning inför tusentals tittare … Hon får sparken förstås.


Skamsen och panikslagen isolerar sig Rachel i sitt hem, livrädd för att träffa folk. De enda utflykter hon gör är till en närliggande bar. Där får hon iallafall vara ifred. Tills en dag när hon till sin fasa ser ett ansikte hon känner igen i baren – Brian Delacroix, som hon alltid har haft ett gott öga till. Han var också en av få som stöttade henne efter katastrofen. Deras trevande samtal utvecklar sig snabbt till förälskelse. Brian är precis vad Rachel behöver. Tillsammans med honom blir hon lugnare och modigare än hon varit på flera år.

Men ett slumpmässigt möte en regnig eftermiddag får hela hennes världsbild att rasa. Samtidigt väcks hennes gamla reporterinstinkter till liv igen. Vem är hennes man egentligen? Har hon blivit galen eller är hela hennes liv en enda stor lögn?

Taggar