Efter Emma, Anna E. Wahlgren
  • Är det bara du eller finns det någon annan som vet dina mörkaste hemligheter?
  • Ruggig spänningsroman där inget är som det verkar!
Efter Emma, Anna E. Wahlgren

Efter Emma

199 kr 169 kr
  • Är det bara du eller finns det någon annan som vet dina mörkaste hemligheter?
  • Ruggig spänningsroman där inget är som det verkar!

Sara får en dag ett oroväckande brev från sin äldsta vän Emma. Hon skriver, "Jag behöver ta itu med saker som hände under uppväxten. Du förstår nog vad jag tänker på …”

Sara anar oråd och känner sig tvungen att återvända till sin hemstad Gävle och till minnen hon helst hade velat begrava.

Emma och Sara är sju år när de blir kompisar och från första stund avgudar blyga, tillbakadragna Sara sin väninna. Emma är den där perfekta, söta, blonda Timotej-tjejen som alla ser upp till. Att hon väljer Sara till sin bästis är ett mysterium för alla, allra mest för Sara själv. Och hur olika de än är består deras vänskap år efter år.

Men när Sara förlorar sin mamma blir allt för mycket. Småstaden kväver henne. Hon måste fly Gävle. Komma bort. Hon hamnar i Göteborg och etablerar sig där. Möter både nya vänner och blir kär. Emma och hon håller dock kontakt via sms och brev. Och det är i det sista brevet som Emma antyder konstiga saker. Att hon är olycklig och behöver reda ut saker som hände under uppväxten. Och att Sara nog förstår vad hon menar. Så plötsligt blir allt tyst från Gävle. Det är som om Emma gått under jorden. Sara förstår ingenting och hon försöker med alla medel få kontakt med väninnan. Men förgäves. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta.

Men hon förstår att hon måste börja sökandet där allting en gång började och tvingas nu återvända till Gävle och föräldrahemmet. Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var hon är….

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Våra utvalda specialpriser JUST NU