Döden den bitterbleka, Anne-Marie Schjetlein
Döden den bitterbleka, Anne-Marie Schjetlein

Döden den bitterbleka

239 kr 199 kr 169 kr

Andreas är läkare på Halmstads lasarett. Han har ett krävande jobb och kämpar dessutom med vardagen sedan hans fru gått bort. Med två småbarn är det inte lätt.

På senare tid har ett rykte börjat cirkulera – det finns en pedofil i staden. Oron växer sig allt större. Inte minst hos Andreas själv. Kan hans tidigare älskarinna Petra ha någonting med detta att göra?

Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager – ”Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner” Petra, var hans älskarinna och hon mördade för att komma honom nära. Ändå har han inte kontaktat polisen. Iställe tassar Andreas på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede.

I Halmstad blir stämningen allt mer nervös. Barn blir bortrövade och på sjukhuset får de ta emot flera skadade. Snart går det inte att bortse från att det finns en pedofil i staden. Andreas får själv ta itu med barn som blivit utsatta och han mår allt sämre. Han oroar sig för sig egna barn och tänker allt oftare på att den person som verkligen vill honom illa kanske kan ha något med detta otäcka att göra. Har Petra kommit tillbaka?

Döden den bitterbleka är en psykologisk spänningsroman i sjukhusmiljö. Med fingertoppskänsla för dramatik, relationer och vardagsrealism trollbinder Anne-Marie Schjetlein sina läsare.

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler ljudböcker av samma författare

Våra utvalda specialpriser JUST NU