Omslagsbild för Det förlovade landet av Mari Jungstedt
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Det förlovade landet

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
"One of Scandinavia's best crime writers". The Times

Larmet kommer tidigt på morgonen. En kvinna har hittats misshandlad till döds i en bungalow i San Augustin. På plats finns hennes make, förvirrad och mycket bakfull. Är det han som är den skyldige? Själv minns Bengt Andersson ingenting.

Journalisten Sara Moberg och den f d polisen Kristian Wede blir inblandande i ett fall som visar sig ha kopplingar ända tillbaka till 50-talet då charterresenärer började åka till Gran Canaria.

Varför blir det så här? Hon vill inte mucka med Benke, ändå tycks hon inte kunna låta bli. Linda suckar och travar gatan fram på vingliga ben. Det senaste grälet var riktigt otrevligt. Benke blossade upp i taxin på väg hem från Svensk-baren där de suttit och druckit i princip hela dagen. Anklagade Linda för att ha flirtat med ägaren. De hade skrikit till varandra, knuffats. Taxichauffören tvärnitade och båda klev ut. Ursinniga gick de åt varsitt håll. Benke till en annan bar förmodligen. Linda brydde sig faktiskt inte. Hon vill bara hem. Sminka av sig, ta en dusch och krypa ner i sängen. Sova ruset av sig.  

Det är mörkt när hon kliver in i huset. Tänk så glada de hade varit när de tog beslutet att flytta hit till värmen, långt borta från gråtrista Sverige. Här på Gran Canaria skulle de vandra på solbestänkta stränder, ta friska morgondopp, äta sunt och grönt. Men det hade inte blivit som de tänkt sig. Istället hade de börjat dricka. Av leda, av att inte göra något riktigt och betydelsefullt att göra.

Linda fumlar med nycklarna. Hon är ostadig på handen. Men när hon öppnat dörren anar hon oråd. Det är någon där. Något stort och hotfullt. Sen en smäll. Tystnad. Mörker.

Sara Moberg är på väg hem från jobbet på den skandinaviska tidningen när hon på polisradion får höra talas om att en svensk kvinna har hittats misshandlad till döds i en bungalow i ett turistområde i San Augustin. Hon beger sig genast dit och den förste hon får syn på är kriminalkommissarien Diego Quintana från Las Palmas. Från Diego får hon reda på vem den döda kvinnan är. Hon hette Linda, var fyrtiofem år och hennes make Bengt är försvunnen.

Tillsammans med den före detta polisen Kristian Wede försöker Sara ta reda på vad som hänt. Men mordet på Linda är bara början, några dagar senare hittas ytterligare en svensk död- ihjälslagen i en kyrka. När flera turistanläggningar drabbas av attentat väcks mörka minnen till liv – händelser som går lång tillbaka i tiden, till 1950-talet då svenska charterturister började åka till Gran Canaria. Kan det finnas något märkligt samband här?