Det du inte vet, Anna Jansson
  • Tonårsflicka försvunnen på Gotland!
  • Anna Jansson är som vanligt skrämmande aktuell!
  • Kan det vara så att Sofi avvek frivillig?
Det du inte vet, Anna Jansson

Det du inte vet

239 kr 199 kr 169 kr
  • Tonårsflicka försvunnen på Gotland!
  • Anna Jansson är som vanligt skrämmande aktuell!
  • Kan det vara så att Sofi avvek frivillig?

Det råder härligt sensommarväder på Gotland och Maria Wern är en av dem som njuter. Men på en fest hos några grannar i det fridfulla sommarstugeområdet Åminne utbryter en explosionsartad brand i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott som också skett här.

Morgonen efter försvinner Marias nya chef, kommissarei Tomas Hartman, dotter Sofi spårlöst från stranden när hon tar sitt dagliga morgondopp. Gotlandspolisen får nu bråda dagar.

Maria Wern och hennes familj har precis flyttat in i sin nyköpta stuga i Åminne på Gotland. Här har de blivit grannar med Marias chef, kommissarie Tomas Hartman. När Maria och hennes man Björn är på fest utbryter en explosionsartad brand i ett hus i närheten. Det har under den senaste tiden dessutom skett både misshandel och en våg av inbrott i det tidigare så fridfulla sommarstugeområdet.

Morgonen efter branden försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne när hon tar sitt dagliga morgondopp. Hon jobbar med att göra en riskanalys och ska utreda konsekvenserna av en ev framtida oljeborrning på ön, på uppdrag av Region Gotland. Dagen efter är det meningen att hon ska presentera resultaten på en stor konferens. Både miljöaktivister och riskkapitalister i oljebranschen har väntat ivrigt på Sofis svar. Hennes tidigare pojkvän under gymnasietiden, Rasmus Flöjel, leder demonstrationer mot oljeborrningen.

Sökandet efter Sofi sätts i fokus och samtidigt utreds branden i grannfastigheten, misshandelsfallet och inbrotten. Kan det vara så att Sofi avvek frivillig ...?

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Fler ljudböcker av samma författare

Våra utvalda specialpriser JUST NU