Omslagsbild för Bödelskyssen av Mons Kallentoft
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Bödelskyssen

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

En man har tagit gisslan och hotar med att spränga hela Linköpings flygplats. Han söker hämnd på de ungdomar som förstörde hans dotters liv genom att lägga ut ett förnedrande nakenfotografi på henne på nätet. Kriminalinspektör Malin Fors är just hemkommen från Thailand och får ta itu med den dramatiska händelsen.

Malin Fors är just hemkommen till Lindköping efter en turbulent tid som sambandsofficer i Bangkok. Jetlagen är svår och spritsuget finns där. Det gör det alltid, men faktum är att Malin har hållit sig nykter länge nu. Men hon är rastlös, behöver något för händerna. Så när larmet om att en man håller fyrtio personer som gisslan på ett plan på Linköpings flygplats, tar Malin tacksamt emot uppdraget.

Det visar sig snart att hon har träffat kaparen tidigare. Bibliotekarien Joakim Holmberg kom till polisen för en tid sedan för att anmäla ett brott. Han var förtvivlad – hans dotter Josefina hade varit på en nyårsfest, druckit för mycket och när hon medvetslös låg på en soffa, kläddes hon av och fotograferades naken. Och på hennes mage skrev någon ”hora”. Fotografiet spreds på nätet och gick inte heller att raderas bort. Polisen kunde ingenting göra. Josefine och hennes far lämnades åt sitt öde.

Holmberg ställer snart ett ultimatum. Inom två timmar vill han att tre ungdomar kommer till flygplatsen. Om så sker släpper han gisslan, annars drar han sprinten till handgranaten han håller i sin hand. Ungdomarna han vill ha dit är de som fotograferade hans dotter på festen.

Det upprivande kapningsdramat blir upptakten till fler våldsdåd. Undre sommaren återfinns en av de unga kvinnorna som spred nakenfotot på Josefine mördad. Och gärningsmannen är så grym att han förser pressen med foton av sitt dåd. Malin och hennes kolleger jagar en sällsynt grym förövare som hela tiden tycks ligga steget före …