Omslagsbild för Bara du av Ninni Schulman
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Bara du

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
”Galet spännande.” (Betyg 4) Amelia "En mycket skickligt genomförd bladvändare.” BTJ ”Rasande ruggigt bra. ... Spänningen byggs långsamt upp, jag vräker girigt i mig sida efter sida i boken för att få veta vad som egentligen händer. Vem är det som är sjuk och vilken verklighet är den sanna?” (Betyg 4) Tara ”Det är en bladvändare av rang och Ninni Schulman bygger skickligt upp spänningen." Sydsvenskan ”Ninni Schulman berättar otäckt suggestivt om den tilltagande klaustrofobin.” DN ”Bara du är välskriven, snyggt upplagd och spännande” Skånska Dagbladet "Det här är en riktig bladvändare där man som läsare hela tiden undrar vem av de båda huvudpersonerna man egentligen kan lita på.” Ölandsbladet

Iris är trött på att vara singel och när hon träffar den genomsnälla Pål känns det som hon har vunnit högsta vinsten. Han gör verkligen allt för henne. Pysslar om, köper presenter, lagar mat, lyssnar, peppar och berömmer. Står ut med att hon är besvärlig och nervig. De tillbringar alltmer tid tillsammans. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte … Katastrofen närmar sig med stormsteg.

Semestern är äntligen över och Iris pustar ut – hon klarade sig även denna sommar. Utan nästan någon inkomst alls. Jobbet som frilansande formgivare är alltid tufft, men under juli brukar hon vara helt utan uppdrag. Ledigheten hade varit extra dyster då hon precis brutit upp från ett osunt förhållande med en gift man. Fattig på pengar, fattig på kärlek! Att det ska vara så svårt att hitta någon att älska och bli älskad av? Iris är mer än redo att träffa en ny man och inleda en riktig relation. Hon längtar så efter någon att dela vardagen med – fredagsmys, långa helgfrukostar med DN och kaffe latte. Gå på museum, bio, åka på weekendresor. Ja, att höra ihop. Vara två. Det är vad Iris vill. Och hon vill det nu.

Så när hon på lustiga omvägar träffar Pål kan hon nästan inte tro det är sant. Hur kan en man vara så ”rätt”? Pål träffar hon på gatan utanför sin lägenhet. Iris är på väg till sitt gudbarns dop och upptäcker att hennes bil fått punktering. Pål, som är ute och joggar, erbjuder chevalereskt sin hjälp och byter snabbt ut det trasiga däcket. Som tack bjuder Iris på middag och den lyckade kvällen följs av flera och snart ses de var och varannan kväll. Pål jobbar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana, han är lång och kraftigt byggd, han har snälla ögon, luktar gott av tvål och aftershave och är genuint intresserad av Iris. Han vill veta allt om henne. Om sig själv berättar han inte så mycket – han har sin mamma i livet och en storasyster. Något tråkigt har skett i hans liv, det förstå Iris. Men vad? Men Iris bär också på mörka hemligheter. Det som hände hennes pappa är ett svårt trauma, speciellt som hon ofta tänker på att kanske även hon är drabbad …

Iris och Pål tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. De trivs i sin lilla kokong av lycka. Men efter tid en börjar Iris må konstigt. Hon är så trött. Och yr. Tappar minnet ibland och blir oresonligt arg. Hon har fått en gräslig klåda på armarna också. Pål pysslar om henne och är fortsatt snäll och förstående trots hennes märkliga beteende. Jag måste sluta stressa på jobbet tänker Iris och smörjer på ytterligare ett lager med kortisonkräm, men inom sig är hon livrädd. Vad är det som händer henne? Tänk om hon ärvt pappas …. – nej så kan det inte vara! Får inte vara!