Avdelning 73,
Avdelning 73,

Avdelning 73

169 kr

Under en ridtur i skogen ramlar kriminalinspektör Emma Sköld av sin häst, slås medvetslös och hamnar i koma. Efter fem månade vaknar hon mirakulöst upp. Emma är svag och medtagen men märker genast att någonting är fel. Varför är hennes man så undanglidande och varför får hon knappt träffa sin lilla babydotter? Vad är det egentligen som har hänt medan hon sovit?

Emmas familj har under de senaste fem månaderna kastats mellan hopp och förtvivlan. Kommer hon – deras dotter, syster och maka – att återfå medvetandet efter den hemska ridolyckan? Eller är hon för alltid förlorad för dem? Men Emma är en stark tjej och en dag slår hon upp ögonen och kraxar fram ett svagt litet Hej.

Hennes mamma och pappa och storasyster Josefine släpper allt det har för händer och rusar till sjukhuset. Emmas man däremot går inte att nås och när Kristoffer äntligen anländer har flera timmar passerat. Han har heller inte med sig hans och Emmas illa dotter Ines. Hon som bara var fyra veckor när olyckan skedde.

Vad ingen vet är att Kristoffer har engagerat sin förra flickvän Hillevi att hjälpa till med Ines. Han försökte verkligen själv till en början, men att samtidigt sköta jobbet, besöka sin medvetslösa hustru på sjukhuset och ta hand om en liten baby blev för mycket. Så när Hillevi erbjöd sig att hjälpa till blev allting så mycket enklare. Hon är verkligen bussig och tar sin uppgiften på fullaste allvar. Något som inte var alldeles självklart, Hillevi förlorade nämligen sin egen dotter för flera år sedan.

Emmas konvalescens tar tid. Allt på hennes kropp är skadat. Det är ovisst om hon överhuvudtaget kommer att kunna gå igen. Kristoffer och Ines besöker henne så ofta de kan, men det är outhärdligt att bara ligga i sjuksängen dag ut och dag in. Hon grubblar mycket. Försöker komma ihåg vad som hände ute i skogen när hon var ute och red. Hon plågas av en känsla att det är något som inte stämmer. När slumrar till får hon alltid samma otäcka bilder framför ögonen. Hon ser ett blekt kvinnoansikte. En gestalt med skärrad blick vars uppenbarelse framkallar rysningar.

Så bestäms det att Emma nog kan lämna intensiven och flyttas till en vanlig avdelning. Alla är glada över hennes snabba tillfrisknande. Alla utom en …

Läs mer

Är den här boken något för mig?

Våra utvalda specialpriser JUST NU