Omslagsbild för Älskaren från huvudkontoret  av Camilla Grebe
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Älskaren från huvudkontoret

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
MP3-CD 169 kr

Kärleken och vad den gör med oss …

Allt är fixat och klart till förlovningsmiddagen. Bordet är dukat med levande ljus och fint porslin. Vinet är uppkorkat och kycklingen ska snart in i ugnen. Emma tittar på den stora diamantringen Jesper trädde på hennes ringfinger i veckan och tänker att hon är en lyckligt lottad människa. Men timmarna går och Jesper dyker aldrig upp. Emma ringer oavbrutet på hans telefon men möts bara av svararen. Jesper är försvunnen. Men varför? Och vart har han tagit vägen?

De möttes för två månader sedan på en av Clothes & Mores butiker där Emma jobbat en tid som butiksbiträde. Hon såg på en gång att det var självaste vd’n som klev in i affären. Han hade sett sig om lite förvirrat och Emma gick fram och frågade om han behövde hjälp. Generat visade han upp en stor brunröd fläck på skjortan. ”Aha, spagetti bolognese”, sa Emma och log. ”Det här fixar jag. Vad har du för storlek?”

De börjar träffas och är snart jätteförälskade i varandra. Emma tycker att Jesper är världens finaste. Omtänksam, generös och rolig. Det enda som stör är att han vill hålla deras romans hemlig. Jesper säger att det inte är bra att folk vet att han är tillsammans med en anställd. Emma försöker vara förstående, men det gnager i henne. Det känns inte rätt, bara skamligt och sjaskigt.

Men så vill Jesper förlova sig. Nu ska väl saker och ting förändras till det bättre tänker Emma. Men istället försvinner hennes fästman. Han dyker aldrig upp på deras förlovningsmiddag. Samma kväll hittas en kvinna mördad på det mest bestialiska vis i en flott villa strax utanför Stockholm. Någon har halshuggit henne. Kvinnan kan inte identifieras, men husets ägare är lätt att ta reda på. Det är Jesper Orre, vd för klädeskedjan Clothes & More.

Det blir kriminalpolis Peter Lindgren som tillsammans med beteendevetaren Hanne Lagerlind får hålla i utredningen. Vad som genast kan konstateras är att mordet bär tydliga likheter med ett tio år gammals, olöst brott. Men vem är den döda kvinnan? Varför försvann Jesper Orre samtidigt som mordet begicks? Och vad ska Emma göra nu?

Älskaren från huvudkontoret är en riktigt ruggig spänningsroman. Skrämmande och trovärdig och så oförutsägbar att man i ena sekunden tror sig veta hur saker och ting förhåller sig, för att i nästa stund bli totalt överraskad. Camilla Grebe, som tidigare har skrivit deckare tillsammans med både Åsa Träff och Paul Leander Engström, berättar här en skrämmande men väldigt verklighetstrogen historia om kärlekens många- och farliga – bottnar.

Taggar

Fler av samma författare

Fler av samma uppläsare

Ondskans ansikte

Mats Ahlstedt 255 kr 255 kr

Sista färjan från Ystad

Karin Alfredsson 199 kr 199 kr

Dvalan

Camilla Grebe 199 kr 199 kr

Husdjuret

Camilla Grebe 199 kr 199 kr

Krutgummor på krigsstigen

Catharina Ingelman-Sundberg 235 kr 235 kr

Det andra ansiktet

Mari Jungstedt 235 kr 235 kr

Det förlovade landet

Mari Jungstedt 239 kr 239 kr

Ett mörker mitt ibland oss

Mari Jungstedt 235 kr 69 kr

Jag ser dig

Mari Jungstedt 249 kr 199 kr

Den ljusaste natten

Helena Kubicek Boye 199 kr 199 kr

En äkta man

Dennis Lehane 199 kr 199 kr

Häxan

Camilla Läckberg 199 kr 199 kr

Norma

Sofi Oksanen 235 kr 235 kr

Förföljaren

Nora Roberts 235 kr 235 kr

Kidnapparen

Nora Roberts 199 kr 199 kr

Prio ett

Emelie Schepp 235 kr 235 kr

I fel sällskap

Viveca Sten 239 kr 239 kr

I sanningens namn

Viveca Sten 259 kr 259 kr

Iskalla ögonblick : tio skärgårdsberättelser

Viveca Sten 199 kr 199 kr

Fler från samma serie