”En man ringde och undrade hur jag kände till de där perverterade festerna…”

                          

 

Flera av ämnena i Top Dogg (tjejer som utnyttjas sexuellt och filmas, gänguppgörelser, köpta högskoleprovsresultat) känns som hämtade från nyhetsrubriker. Här får vi träffa människorna bakom rubrikerna. Varifrån hämtar du inspiration till dina böcker?

- Jag har alltid hämtat mycket inspiration från verkligheten runt omkring mig, t ex mitt arbete som advokat. Men mycket är handlar också om att hitta på, men att göra det på ett så trovärdigt sätt som möjligt. Ibland tror läsare att allt jag skriver är fakta. I flera böcker beskriver jag perverterade fester där mäktiga män förlustar sig med prostituerade. En gång ringde en man till mig och undrade hur jag kunde känna till de där festerna. "Jag var där", sa han, men jag hade ju bara hittat på alltihop.

Vad är du mest nöjd med i Top Dogg?

- Drivet är galet bra. Och intrigen.

Vad var största utmaningen med Top Dogg?

- Att få intrigen från Vip-rummet och STHLM delete att gå ihop. Alla böckerna är samma berättelse, men de kan också läsas enskilt.

Vilken är din styrka som författare?

- Pulsen. Ordvalen. Karaktärerna.

Vilken är din styrka som advokat?

- Lojaliteten. Analysen. Modet. Men jag har slutat som advokat för 2,5 månad sen. Det var ett svårt beslut att fatta, jag älskar det jobbet. Men nu ska jag satsa tuzen procent på skrivandet.

I Top Dogg får vi inblick i olika världar. Vi möter politiskt korrekta intellektuella, statusjagande överklass och grovt kriminella. Rör du dig själv i många olika kretsar?

- Jag är intresserad av att resa in i huvudet på andra människor. Ibland sådana jag känner bra, ibland sådana som jag måste göra mycket research kring. Vissa är mer lika mig än andra, men i någon mån handlar det alltid om narrativ fantasi, att sätta sig in i någon annans situation.

Du återkommer ofta till miljöerna kring överklassen och den organiserade brottsligheten i dina böcker. Varför?

- De är så spännande.

Vad vill du berätta med dina böcker?

- Jag vill underhålla. Och jag vill ge fördjupad bild av människor som läsaren vanligen kanske inte kommer nära. Som t ex Nikola i Top dogg, han är en ung kille som gör dåliga val. Men ändå tror jag att de flesta kan förstå varför han gör som han gör.

Vad ska du skriva om härnäst?

- Det vet jag inte. Just nu sitter jag med korrekturet till Top dogg och det är mitt allt.

 

Nyfiken på Top Dogg? Läs mer och provlyssna här >>