Sagas bok : en trovärdig historia

av Elsie Johansson

Sagas bok : en trovärdig historia, Elsie Johansson

Ämnesord
Svensk skönlitteratur

Genre
Svenska berättare

Uppläsare
Anna Maria Käll

Välj format

  • Månadens ljudbok: 199 kr
    Klubbpris: 259 kr
  • Specialpris: 169 kr
    Klubbpris: 199 kr
  • Specialpris: 159 kr
    Klubbpris: 185 kr

Köp

Mer info

1 CD-skivor uppläsning

Bonnier Audio, 2014

Som ung flicka tvingas Saga lämna sina föräldrar och sex syskon i byn och flytta till Stockholm. Hon blir inhyst som lillpiga och sällskapsdam hos fru Selsing på fina Östermalm och i denna överklassmiljö, mycket olik sin enkla bakgrund, växer Saga upp.

Många år senare – efter att modern dött- möts syskonen Wessman igen. Men trots att de försöker bete sig civiliserat, finns här så mycket bitterhet. De bär alla på ett tungt bagage, fast ingen verkar vilja prata om det. Men Saga måste få veta sanningen om föräldrarna – och det som hände den där varma sommardagen då allting förändrades…

Elsie Johansson föddes 1931 i ett arbetarhem i Vendels socken i Uppland. Hon fick möjlighet att gå i realskola i Uppsala, men några fortsatta studier blev det inte. Direkt efter realexamen tog hon anställning på Postverket och blev postexpeditör. Kort därpå gifte hon sig och bildade egen familj. Författardrömmen, som hon burit på sedan barndomen, fick läggas på is. Först 1979, vid nära 50 års ålder, skedde debuten med diktsamlingen Brorsan hade en vevgrammofon. För sina romaner om flickan Nancy och hennes uppväxt i TåPellefamiljen har hon rönt stora framgångar. 

Visa hela texten

Varan tillagd!