Offer utan ansikte

av Stefan Ahnhem

Offer utan ansikte, Stefan Ahnhem

Ämnesord
Svensk skönlitteratur

Genre
Deckare, thrillers och spänning

Uppläsare
Magnus Roosmann

Välj format

  • Månadens ljudbok: 199 kr
    Klubbpris: 259 kr
  • Specialpris: 169 kr
    Klubbpris: 199 kr
  • Specialpris: 159 kr
    Klubbpris: 185 kr

Köp

Mer info

18 CD-skivor uppläsning

Bonnier Audio, 2014

Offer utan ansikte är skriven av den erfarne manusförfattaren Stefan Ahrnhem. En intelligenta thriller fylld av action och skånsk deckartradition. De som förhandslyssnat är eld och lågor!

SLÖJDLÄRARE TORTYRMÖRDAD I SITT KLASSRUM skriker kvällstidningarnas löpsedlar ut och mordscenen som möter polisen är verkligen vidrig. Fullkomligt avskyvärd. Den som utfört detta dåd måste vara en människa fylld av hat! Offrets stora, tunga kropp ligger orörlig i en pöl av intorkat blod alldeles intill en dörr. Båda händerna är avkapade vid handlederna. Armstumparna blodiga och trasiga. En märklig doft, en blandning av trä, sågspån och förruttnelse, ligger tung över slöjdsalen och man kan riktigt känna ångesten dallra därinne. Stockholmspolisen Fabian Rask önskar med ens sig bort. Långt bort.

Två dagar innan hade han tillsammans med sin fru och två barn anlänt till Helsingborg. Knappt hade de hunnit börja packa upp sina flyttlådor förrän Fabians nya chef knackade på dörren. Fabian lyssnade motvilligt på den information han fick – han hade ju faktiskt semester i fyra veckor till – men när namnet på den som mördats nämndes förstod han att nu var det kört! Mannen man hittat död på skolan, och som plågats till döds i sin egen slöjdsal, var ingen mindre än Jörgen Pålsson – Fabians gamla klasskamrat.

Utredningen sätter genast igång och återigen tvingas Fabian lämna sin familj i sticket. De planerade utflykterna till stranden, picknickarna och fotbollsmatcherna för de göra utan honom. Pappa måste jobba! Sonja suckar besviket. Det var just såhär Fabian lovat att det INTE skulle bli!

Fabian hoppas att det ska räcka med att han tillför lite input till sina kolleger, men snart dras han allt djupare ner i fallet. Och minnen som han förträngt gör sig påminda. Och det är inga trevliga återblickar. Fabian minns Jörgen Pålsson som en hänsynslös mobbare och bully under hela skoltiden. Alla var rädda för honom. Även Fabian.

Till en början är de rätt säkra på att mordet är en hämnd från ett av Pålssons mobboffer, men så hittas fler klasskamrater mördade – både oskyldiga och plågoandar. HUR ska de kunna finna denne galning? Och VAD är egentligen hans – eller hennes – motiv? 

Visa hela texten

Varan tillagd!